Yogaloo
ontspanning op maat

Lotte kreeg de smaak van Yoga te pakken tijdens haar opleiding als hedendaagse danser. Ze voelde dat ze er verder mee wilde gaan. Ze trok met haar business plan naar de banken en startte nu een dik jaar geleden met haar studio Yogaloo. Sinds kort heeft ze haar job als dansdocente opgegeven om 100% voor haar studio te gaan. Ze helpt haar klanten om te ontspannen, leniger te worden, kleine kwaaltjes te verhelpen en om letterlijk en figuurlijk even op adem te komen.

Lotte behaalde het postgraduaat Moderne Dans in The Northern School of Contemporary Dance in Leeds, Engeland en genoot haar docentenopleiding in Artesis Antwerpen. Yoga kende ze van op de humaniora: “Het was verplichte kost op school op vrijdagavond. Vreselijk vond ik het en ik viel telkens in slaap. Pas jaren later, tijdens mijn dansopleiding in Leeds, besefte ik hoe yoga m'n lichaam versterkte. Ik ontdekte ruimte in m'n lijf en ruimte in m'n hoofd. Zalig!”, vertelt Lotte.

Ze volgde een docenten opleiding in Thailand waar ze helemaal ondergedompeld werd in de wereld van yoga. Ze kwam als gecertifieerd yogadocent terug. Eerst gaf ze haar zus onderricht in de beginselen van yoga, om daarna met een stuk of zes 'volgelingen' de zolderkamer van een vriendin te bezetten en dan over te schakelen naar een zaaltje in een vroedvrouwenpraktijk. "Ik merkte dat mijn lessen goed draaiden. Eerst gaf ik 2u per week les, een paar maanden later 2 avonden per week en even later zat ik bijna voltijds op de mat. Het is allemaal heel natuurlijk gegroeid, via mond-aan-mondreclame en trouwe leden", kijkt Lotte terug.

Ik kom niet uit een ondernemersgezin maar ik leek geen andere optie te hebben. Ik moest op zijn minst proberen om mijn eigen studio uit te bouwen.

Vooraleer ze het gebouw waar haar studio nu in huist, kocht, trok ze met een nauwkeurig uitgewerkt businessplan naar de banken. "Ik kom niet uit een ondernemersgezin, maar ik leek geen andere optie te hebben. Ik moést gewoon proberen om mijn yogastudio verder uit te bouwen." Met de hulp van haar vriend en haar boekhouder gaf ze haar droom voor een studio concrete vorm. " Zelf had ik niet veel middelen, maar de banken zagen haalbaarheid in mijn plan. Als ik één tip heb voor andere jonge ondernemers: laat je omringen door mensen met kennis van zaken. Zo ben ik ook met andere zelfstandigen gaan praten, om te zien hoe zij alle hindernissen en obstakels hebben aangepakt."

Ik vind het belangrijk dat iedereen hier kan genieten.

Nu Lotte zich volledig kan toespitsen op haar eigen studio, wil ze nog meer inspelen op optimale toegankelijkheid. "Ik vind het belangrijk dat iedereen hier kan genieten. Daarom kan je hier zowel heel dynamische vormen van yoga volgen, maar ook yin-yoga, waarbij de focus ligt op diepe stretchbewegingen." Ook op de agenda: yoga voor kinderen en seniorenyoga. "Oudere mensen zijn niet meer zo soepel op de mat, maar je kan hen wel perfect op een stoel oefenen laten maken. Zo werken we samen aan meer flexibiliteit.”

Deel het verhaal van Lotte

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen