Wizz
een gestructureerde communicatie aanpak

Communicatie is een sleutelbegrip in veel bedrijven. Heel wat ondernemers doen beroep op een communicatiebureau voor zowel de praktische als de strategische ondersteuning. WIZZ positioneert zichzelf niet als communicatiebureau maar als communicatiepartner. Hiermee leggen ze de nadruk op een continue begeleiding bij zowel het maken van strategische communicatiekeuzes als het produceren van de nodige communicatie-instrumenten. WIZZ bouwt een plan uit met de klant en zorgt voor de nauwkeurige opvolging van elke onderdeel. Een troef die hun straffe klanten intussen al 18 jaar lang appreciëren.

Oprichters Bart Gybels en Gert Lathouwers waren vanuit hun studies niet direct voorbestemd om samen te ondernemen maar deden het wel. Gert richtte WIZZ op in 2001. Enkele jaren later kwam Bart mee aan boord en breidde daarmee de online skills van het team uit. Sinds 2001 is WIZZ gegroeid van een ‘productiebedrijf’ in printcommunicatie, over een ‘maakbedrijf’ van totaalcommunicatie naar een echte strategische communicatiepartner.

“Helaas voeren vandaag de dag nog teveel kmo’s hun communicatie vanuit een buikgevoel, vanuit uitstelgedrag óf uit pure noodzaak wanneer de sales stokt. Als op zo’n moment een communicatieprofessional ingeroepen wordt kan die zelden wonderen verrichten”, vertelt Gert.

Structureel en consistent communicatie inzetten in je kmo zorgt er voor dat je je bedrijfsdoelstellingen realiseert.

Vanuit de redenering dat communicatie niet gelijk is aan “brandjes blussen” en enkel een meerwaarde levert als ze consistent gebeurt ontwikkelde WIZZ een methode en proces voor het opstellen van een communicatieplan. “Geen one-shots of rush opdrachten meer. Degelijk plannen en gestructureerd uitwerken is onze insteek. Daarmee wordt je pas echt een straffe ondernemer”, aldus Gert.

WIZZ bouwt een gans communicatieteam rond je kmo. “Gemiddeld schakelen we om en bij de 10 verschillende mensen in op een kmo-communicatieproject. En dat is zonder de andere partners zoals drukkers, beletteraars, enz…”, laat Gert nog weten. Met WIZZ haal je dus een heel diverse communicatieverantwoordelijke in huis.

De verfrissende insteek van de coworking plek werkt langs beide kanten erg goed.

Gert en Bart richtten inmiddels ook Work-Zone op; een coworking plaats waar communicatiefreelancers terecht kunnen voor een werkplek, netwerk en potentiële opdrachten. “Op onze locatie is er steeds plaats voor nieuwe communicatietalenten. Freelancers kunnen perfect enkele dagen per maand of per week hun stek in ons kantoor reserveren. Ze kunnen onze vergaderzalen en seminarieruimtes gebruiken voor hun job”, licht Bart toe. “Waar mogelijk slaan we graag de handen in elkaar en werken we samen aan opdrachten waarin we elkaar versterken. Het werkt heel inspirerend om altijd snel even iets te kunnen toetsen bij experts die er iets verder vanaf staan. Die verfrissende insteek werkt langs beide kanten erg goed”, aldus Bart.

Deel het verhaal van Gert en Bart

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.