Welp
duurzame kinderkleding met een heel persoonlijke winkelbeleving

Welp is een winkel waar je terecht kunt voor allerlei spullen voor zowel baby, mama als oudere kinderen. De winkel is zowel online als fysiek bereikbaar. Welp is het ondernemersavontuur van Evelyne. Ze biedt met haar winkel een leuk aanbod aan duurzame, Belgische spullen voor kinderen en hun ouders.

In 2013 startte Evelyne, samen met Joke, Pand 42 op. Evelyne was op dat ogenblik full time leerkracht maar had al wat stappen gezet in het ondernemerschap met een eigen webwinkel voor kinderkledij. ‘Met Pand 42 wilden we de mensen de kans bieden om zaken die ze op internet zien ook effectief te komen keuren en zelfs te kopen in onze winkel”, vertelt Evelyne. ‘Het web is voor sommige mensen nog altijd een drempel en die kunnen ze hier in de shop overwinnen.’

Zes jaar later is Pand 42 omgedoopt tot Welp. Evelyne zette haar job als leerkracht stop en gooide zich volledig in het ondernemersavontuur. Welp verhuisde naar het centrum van de stad en wordt een adres waar aanstaande ouders naartoe trekken voor hun geboortelijst maar ook mensen die op zoek zijn naar een leuk, duurzaam cadeau voor een kind. Het aanbod werd vergroot: kinderkleding, speelgoed, juweeltjes, boeken én een uitgebreide babycollectie. Welp werd in 2018 verkozen tot “Starter van het Jaar”; een prijs die ze verdiende deels dankzij haar specifieke aanpak in de winkel.

Ik vind het belangrijk dat ik weet waar spullen vandaan komen; dat er geen oceanen liggen tussen mijn leveranciers en de winkel.

Evelyne focust vooral op duurzame spullen en heeft een voorliefde voor Belgische merken. “Ik vind het belangrijk dat ik weet waar de spullen vandaan komen. Ik zeg vaak tegen de mensen dat er tussen mij en de leveranciers geen oceanen liggen, dat we kort op de bal kunnen spelen. Qua prijszetting zitten we niet in het hoogste segment. Een badhanddoek voor 10 euro ga je hier niet vinden, maar voor dat bedrag ben je wel weg met een leuke kleinigheid voor een kinderfeestje. Heel clichématig, maar wel accuraat: voor ieder wat wils!”

We weten welke klanten een straffe koffie of een mild kopje thee willen.

Evelyne hecht heel veel belang aan haar klanten. Ze maakt er een erezaak van om hen telkens persoonlijk en gemoedelijk te ontvangen. “Wanneer Sofie langskomt om haar geboortelijst voor Leon te leggen, weet ik dat ze Sofie heet en dat haar kindje Leon zal heten. Zelfs wanneer ze vier weken later de winkel binnen stapt, weet ik dat nog. Ik vind het belangrijk om de mensen een warm gevoel te geven wanneer ze in de winkel komen. Dat contact met de klanten is voor mij van onschatbare waarde en geeft energie.”

Deel het verhaal van Evelyne

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.