Washcot
duurzame luierservice voor ouders en kinderdagverblijven

Wegwerpluiers zijn erg belastend voor het milieu. Heel wat jonge ouders zijn zich daarvan bewust en zoeken een alternatief. Washcot biedt de oplossing; een herbruikbare luier gekoppeld aan een luierservice. Washcot levert comfortabele, herbruikbare luiers voor je baby, ‘verpakt’ in een unieke service: elke week ontvang je een pakket luiers op maat van jouw baby, terwijl de gebruikte luiers worden opgehaald. Da’s makkelijk, gezond en milieuvriendelijk.

Isabel en David hebben heel wat jaren ervaring in de textielsector wanneer ze, in 2015, beslissen dat het tijd is om zelf iets op te starten. Ze laten zich inspireren door de vele verhalen van kennissen en vrienden die net ouders werden: “Heel wat van onze vrienden waren op dat moment aan kinderen begonnen. Onze generatie is zich redelijk bewust van hun ecologische voetafdruk. Ik merkte dat heel wat ouders worstelden met de keuze om het “beter” te doen. Helaas was “beter” vaak gelijk aan meer inspanningen. Dat leek ons een fijne uitdaging om onze tanden in te zetten”, aldus Isabel.

Wij willen ouders een gezond en zorgeloos alternatief aanbieden voor de wegwerpluier.

Isabel richtte samen met haar man David Washcot op. Dankzij hun jaren ervaring in de sector, konden ze na grondig onderzoek en gesteund door Vlaio een eigen herbruikbare luier ontwikkelen, produceren en in de markt zetten. Intussen zijn ze al aan de vierde generatie van de Washcot luier én brengen ze ook een oefenbroekje voor zindelijkheidstraining op de markt. “Voor ons is het belangrijk om jonge ouders een gezond alternatief te bieden voor de wegwerpluier. Herbruikbare luiers bevatten geen chloor of chemicaliën en zijn daarom veel beter voor het huidje van de baby. We merken ook dat kindjes die herbruikbare luiers dragen, sneller zindelijk worden. Vandaar de logische volgende stap in ons productieproces: het ontwikkelen van een oefenbroekje om ouders te ondersteunen doorheen het hele luierproces”, licht Isabel toe.

Het is keihard werken maar de appreciatie van onze klanten geeft ons genoeg energie om er elke dag weer in te vliegen.

Isabel en David koppelden van aan de start een leverings- en ophaalservice aan hun product. Zo werden klanten “ontzorgd” van alle was die bij herbruikbare luiers komt kijken. Vuile luiers worden thuis opgehaald en er wordt meteen een fris gewassen pakket afgeleverd. “Wij willen een goed product leveren dat gezond en ecologisch is en waarbij onze klanten geen compromissen moeten sluiten op comfort”, aldus Isabel. Deze service blijkt ook erg in trek bij kinderdagverblijven die, naast particuliere gezinnen, een groot deel van het klantenbestand van Washcot vertegenwoordigen. “Het gaat erg snel voor ons en het is keihard werken om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen. Maar we zitten er nog steeds met volle goesting in. De appreciatie van onze klanten doet erg veel. Ik vind het persoonlijk erg fijn om niet te weten wat er elke dag op je afkomt en elke uitdaging aan te gaan.”

Deel het verhaal van Isabel

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.