Verilin
behoud van ambacht en investering in technologie

De textielsector kent moeilijk tijden. En toch zijn er textielbedrijven die ondanks de crisis blijven groeien en vernieuwen. Verilin bijvoorbeeld. Verilin produceert luxueus bed-, tafellinnen en tilt daarmee het ambacht tot het hoogste niveau. Ilse Dedeken, mede-eigenaar van Verilin, noemt haar producten “linen stories”. Textiel met een verhaal dat in zowel sterrenzaken, ambassades als gastenverblijven te vinden is.

Verilin is een bedrijf dat al een hele tijd gedreven wordt door sterke vrouwen. Toen de moeder van Ilse Dedeken de zaak van haar vader overnam, kwam ze in een mannenwereld terecht. Ze bracht de trends die toen in kledij te zien waren naar het linnen. Ze zette ook de eerste stappen richting retail. Nu 3 jaar geleden liet ze haar zaak over aan haar 2 dochters Anne-Sophie en Ilse die, samen met de man van Ilse, René, de zaak nieuw leven inbliezen. “We wisten dat het erop of eronder zou zijn. Textiel is een gevoelige sector, nog steeds gedomineerd door mannen. Het was niet eenvoudig om daar je weg in te vinden maar het lijkt intussen toch aardig te lukken”, lacht Ilse.

Mijn motto: nieuwe dag, nieuwe kansen. Dat geldt zowel voor mezelf als voor de mensen om me heen.

Voordien had Ilse een internationale carrière in de juwelensector. “Dat heeft me wel wat bijgebracht: de liefde voor ambacht, de passie voor producten met een verhaal, het oog voor detail en de nauwe samenwerking met mensen. Die waarden wilde ik ook in Verilin behouden. Ik doe alles uit buikgevoel. Misschien is dat wel een vrouwelijke manier van ondernemen”, lacht Ilse. Ilse kijkt vooruit en grijpt kansen wanneer ze zich aanbieden. “Als ondernemer moet je heel wat incasseren; je moet risico’s nemen; je moet er keihard voor gaan; je moet altijd afwegen of er een evenwicht is tussen je idee en de budgetten die daartegenover staan. En soms lukt dat ook niet altijd even goed. Mijn motto: nieuwe dag, nieuwe kansen. Dat levert soms wel wat stress op voor de mensen rondom mij maar op de een of andere manier hebben we een mooi evenwicht gevonden buikgevoel en ratio”, lacht Ilse.

Ons team is een radarwerk. Sommige mensen werden nog door mijn grootvader aangenomen en kennen het ambacht als geen ander. De nieuwe mensen dagen je uit met nieuwe inzichten.

Voor Ilse zijn de mensen van Verilin erg belangrijk. “Tijd met hen is goed bestede tijd. Als ik zie dat onze mensen met dezelfde goesting, passie en gedrevenheid achter onze producten en klanten staan; dan geeft me dat ontzettend veel energie.” Klant en product zijn bij Verilin nauw met elkaar verweven. Verilin maakt heel wat projecten op maat. “Topchefs, ambassadeurs, hoteleigenaars, floristen, … passionele mensen zijn op zoek naar 1 ding: een authentiek product dat een persoonlijk verhaal vertelt”, stelt Ilse. “Dat is waar wij voor staan. Ik wil dat Verilin een bedrijf is waar mensen zich thuis voelen. We werken tenslotte samen aan een verhaal: Verilin, onze leveranciers, onze klanten én hun klanten maken deel uit van datzelfde verhaal.”

Deel het verhaal van Ilse

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.