V-Formation
positieve vibes op de werkvloer en daarbuiten

Een drukke job combineren met een gezin en een huishouden vergt heel wat aandacht. Voor je het weet zit je vast in de dagelijkse routine van alles wat “moet” gebeuren. Je eigen plezier komt meestal op de laatste plaats. Dat kan anders; vinden Rik De Lannoy en Benedikt De Vreese. Zij richtten V-Formation op om mensen op de werkvloer (en daarbuiten) aan het bewegen te zetten in interactie met elkaar.

Tijdens hun studies Lichamelijke Opvoeding wilden Rik en Benedikt sport benadrukken als meerwaarde voor de samenleving. Ze richtten V-Formation op. V-Formation voorziet in teambuildings, opblaasbare attracties en sportevents. Ze zijn, zoals ze het zelf noemen, ‘professional fun provider’. Hun missie: positieve vibes creëren. Bij het bedenken van een nieuwe teambuilding of attractie hanteren ze drie criteria: is het leuk, kan je de activiteit samendoen, is het vernieuwend?

Als iemand na een evenement komt vertellen: ‘Man, ik heb me zó geamuseerd, ik zou dat meer moeten doen’, dan ben ik gelukkig

Rik De Lannoy: ”Je hebt mensen die een zware job hebben, een gezin dat veel aandacht eist, een druk huishouden en die door het leven hun speelsheid verloren zijn. Als die mij na een evenement of teambuilding komen vertellen: ‘Man, ik heb me zó geamuseerd, ik zou dat meer moeten doen’, dan ben ik gelukkig. Ik vind het geweldig dat ik via mijn job meer fun en positieve vibes in mensen hun leven kan brengen!”

Je winst herinvesteren in een goed doel maakt me veel gelukkiger dan er een nieuwe auto mee kopen.

Rik is heel dankbaar voor de kansen die het leven hem gaf en die hij met beide handen heeft aangenomen. Maar hij wil net zo graag iets teruggeven. ”Ik besef heel goed dat ik met mijn gat in de boter gevallen ben. Ik zou mezelf een grote egoïst vinden als ik niks voor een ander zou terugdoen. Zo organiseert V-Formation sportkampen voor kinderen met een moeilijke thuissituatie en zetten ze zich ook regelmatig in voor het goede doel.

Onze mensen zijn de rijkdom van het bedrijf

Dat verhaal trekt hij door in andere aspecten van het bedrijf. Rik: ”Onze mensen gelukkig zien, geeft mij als zaakvoerder veel meer geluk dan mijn omzet met 5% zien stijgen. De vrijheid om zelf je werk te plannen, de autonomie én de verantwoordelijkheid die dat veronderstelt, dat doet wonderen bij werknemers. Wij gaan echt uit van vertrouwen. Vorig jaar heb ik door omstandigheden verlof moeten nemen in de drukste periode van het jaar. Dat was eigenlijk heel gezond. Mijn medewerkers hebben me niet één keer moeten bellen. Heel positief voor hen, ze hebben het niet geleerd, want dat deden ze vroeger al.  Ze hebben het wel bevestigd.”

Deel het verhaal van Rik

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen