Twegos
De perfecte match tussen werknemer en bedrijf.

Elke dag met tegenzin en stress opstaan om voor een bedrijf te werken waar je je niet thuis voelt. Het woord burn-out valt al snel bij het horen van die symptomen. Volgens sommigen is het een misbruikte term, maar volgens Jürgen Noel een niet te onderschatten probleem. Met Twegos wil hij voorkomen in plaats van genezen.

De mismatch tussen hem en het bedrijf waar hij 5 jaar lang voor werkte, motiveerde Jürgen om een HR-bedrijf op te richten dat het anders aanpakt. “Door de klassieke assessmenttesten werd ik gematcht met een bedrijf dat niet bij mij paste als persoon, ook al was dat een fantastisch bedrijf. Ik heb zelf ervaren hoeveel energie dat van je vreet en ik kan mij perfect inbeelden dat je daar op termijn een burn-out van krijgt.”

 

“Dus hoe kan het dan dat ze die match niet beter kunnen voorspellen? Zo ben ik gaan denken hoe we daar, met mijn digitale achtergrond, een tool rond kunnen ontwikkelen. We zijn dan gaan samenwerken met de VUB en zijn op een waardenfit uitgekomen. Een match tussen de waarden die een persoon zoekt in een bedrijf en de waarden die het bedrijf werkelijk bezit.“

Twegos zorgt er niet enkel voor dat werkzoekenden hun ideale werkplaats vinden, ook bedrijven kunnen dankzij de waardenfit de juiste werknemer vinden. “Vandaar ook onze tagline: for happier people & healthier companies. Mensen die matchen met hun bedrijf presteren beter, voelen zich gelukkiger en gaan minder snel weg.”

Zien hoe een persoon dankzij onze match zich goed voelt in zijn werkomgeving en daar jaren blijft, dat is een extra drive voor ons.

Wat Jürgen met Twegos wil bereiken? De klassieke aanpak in sollicitatieprocedures veranderen. “Waar wij op willen inspelen is hiring on attitude. Wij willen zowel mensen als bedrijven laten zien dat er een andere manier van rekruteren en solliciteren bestaat. Een betere manier. We zeggen niet dat je je CV moet weggooien, maar durf solliciteren voor een vacature waarvan je zeker bent van een goede match met het bedrijf, ook al beschik je niet over de gevraagde capaciteiten. Zo weet je dat je in de juiste omgeving terecht zal komen en je ding zal kunnen doen. Die combinatie maakt zowel werknemer als werkgever gelukkig. En dat maakt ons dan weer gelukkig.”

Deel het verhaal van Jürgen

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.