Triamant
langer en gelukkiger leven.

Zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk gelukkig leven. En dat tot voorbij de 100 jaar. Dat is het doel. En Jo Robrechts weet heel goed hoe hij dat doel wil verwezenlijken. Jo Robrechts wil van de wereld een betere plek maken. Door mensen langer gezond en gelukkig te laten leven. Jaren toevoegen aan het leven en leven toevoegen aan de jaren. Het middel om die droom te verwezenlijken heet Triamant, een positief en innovatief woon-zorg-leefmodel dat focust op autonomie, vitaliteit, verbinding en geïntegreerde zorg.

”Met Triamant wordt ouder worden een stuk minder angstaanjagend”, vertelt Jo Robrechts. ”Mensen worden oud, dat hoort bij het leven. Wij willen de levenskwaliteit tot de laatste dag garanderen. Niet vanuit de krampachtige drang om elke veroudering te maskeren, maar vanuit de inspiratie om het leven ten volle te leven. Leven en ouder worden, leven en zorg zijn op die manier geen tegengestelden meer.” Triamant is oorspronkelijk een concept van Jo Robrechts en zijn businesspartner van het eerste uur, Dirk De Baets. 

Jo Robrechts heeft een missie: ”Ik voorzie dat we in 2040 het laatste rusthuis in Vlaanderen sluiten. Wat bestaat voldoet niet meer. De babyboomer, de 65-jarige van vandaag, heeft andere wensen en behoeftes dan de 87-jarige en heeft vooral een grote nood aan controle over het eigen leven. Bij Triamant blijf je baas over dat leven, hoe oud of zorgbehoevend je ook wordt. Omdat we vooral de klemtoon leggen op wat er allemaal nog kan. En dat is vaak meer dan je denkt. Iemand die hoog zorgbehoevend is, kan gerust nog een babbeltje slaan, een stukje pianospelen, zingen, plezier maken,… noem maar op. 

Daar zijn we voortdurend mee bezig: mensen stimuleren tot meer autonomie en tevredenheid in hun leven. Iedereen is baas over zijn eigen geluksgevoel.

Ik wil nieuwe samenlevingsvormen creëren, positieve gedragsveranderingen teweegbrengen, betere leefmodellen scheppen. Waardoor de wereld uiteindelijk een betere plek wordt, waar we langer, gezonder en gelukkiger leven. Dat doel geeft ons hele team energie. Triamant zet belangrijke stappen op weg naar dat hogere doel.”

Wist je dat 45% van de mensen in Vlaanderen aangeeft regelmatig eenzaam te zijn?

Triamant verwelkomt niet alleen wie ouder en zorgbehoevend is, maar wil een gastvrije leefomgeving zijn voor oud(er) én jong! ”Wist je dat 45% van de mensen in Vlaanderen aangeeft regelmatig eenzaam te zijn? Triamant zet sterk in op het gemeenschapsgevoel, de beste remedie tegen eenzaamheid. Triamant-buren kennen elkaar en engageren zich om elkaar te helpen, over generaties heen. Dat hechte buurtgevoel creëert automatisch een groter geluksgevoel. Ook bij de jonge bewoners, die zich nuttig en gewaardeerd voelen wanneer ze iets kunnen betekenen voor hun oudere buren.” 

Deel het verhaal van Jo

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.