Timmermans
uitstekende service en uitstraling

Van de eerste babyschoentjes en sneakers tot de stijlvolle stiletto of lederen herenschoen; de familie Timmermans is met haar schoenen al vele generaties lang mee op pad. Sinds 1875 staat de naam Timmermans in Sint-Niklaas voor schoenen en lederwaren van hoge kwaliteit. Door het uitgebreide aanbod voor dames, heren en kinderen in zowel de schoenen als de lederwaren is een bezoek aan Timmermans een aanrader voor het hele gezin.

Timmermans start zijn verhaal in 1875 als Adolf, de overgrootvader van de huidige zaakvoerder Marc Timmermans, een schoenatelier opent in de Nieuwstraat in Sint-Niklaas. Hij maakt schoenen op maat, op ambachtelijke wijze. Door het groeiend succes transformeert het atelier al snel tot een fysieke winkel. Vier generaties later krijgt de winkel nieuw leven ingeblazen met Marc & Herlinde Timmermans aan het roer. Sinds 2016 draaien tweelingdochters Justine en Carole Timmermans ook mee in de zaak. 

Elke stap in het bedrijf hebben we gezet. Zo kennen we de werking van de familiezaak door en door.

“Het is een eer om met ons familiebedrijf bezig te zijn. We zijn de eerste generatie meisjes ook”, lacht Justine Timmermans. “We zijn natuurlijk opgegroeid met én in de zaak. Als tieners werkten we al mee. Elke stap in het bedrijf hebben we gezet. Zo kennen we de werking van de familiezaak door en door”, verduidelijkt ze.

Na hun studies dachten de zussen na over welke richting ze uit wilden. Het was voor hen duidelijk dat ze de familiezaak wilden verderzetten. Op basis van hun interesses en expertise, namen ze binnen het bedrijf elk een ander pakket voor hun rekening. “Ikzelf focus op personeelsmanagement”, vertelt Justine. “Mensen motiveren, dat boeit me enorm.”

Als ik bijvoorbeeld een klant zijn of haar outfit kan vervolledigen met de gepaste schoenen, lederwaren, ceintuur en andere attributen dan geeft dan een goed gevoel.

Carole focust vooral op de aankoop, de visuele merchandising instore en de aanwezigheid van het bedrijf op sociale media kanalen. Ook zij is doordrongen van de waarden van de familiezaak. Persoonlijke en kwaliteitsvolle bediening staat bovenaan het lijstje van elke werknemer van Schoenen Timmermans. “Van kleins af aan ben ik niet van bij de schoenen en kleding weg te houden”, vertelt Carole. “Iemand buiten laten gaan met een gevoel van ultieme beleving is iets waar we naar streven. We kijken naar wat er bij de persoon past en zorgen dat de outfit nog meer on point is waardoor onze klant verzekerd is van vele complimentjes”, lacht Carole Timmermans.
“Winkels als de onze zullen in de steeds veranderende retail wereld een uitdaging blijven. Mensen besteden duidelijk anders dan enkele jaren geleden en de manier van kopen is ook niet meer dezelfde. In onze winkel trachten we de klant net die unieke beleving mee te geven die je niet op een website kan ervaren. Onze winkel staat niet stil, we proberen nieuwe merken uit, passen onze accessoires aan en blijven zoeken naar wat hip en vernieuwend is. Het is mooi om dankzij onze topservice een meerwaarde te kunnen bieden aan onze klanten. Het is straks aan ons om het complete verhaal verder te zetten en dat is spannend én uitdagend tegelijk”, aldus Justine en Carole.

Deel het verhaal van Justine en Carole

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.