TC3
Duurzame talentontwikkeling

Met TC3 biedt Alexander Nijs advies, training en coaching aan op maat. Wat begon bij het trainen van medewerkers op de human resource afdeling van zijn toenmalige job, evolueerde naar zijn eigen onderneming, waar het talent van anderen centraal staat.

Alexander Nijs werkte jarenlang in de farmaceutische industrie tot hij zijn passie vond in het trainen en coachen van medewerkers. Zijn verhaal startte bij de oprichting van Procom, nu TC3 genoemd. “Ik werk heel graag met mensen. Ik begeleid en coach ze met plezier. Het is iets wat ik al heel mijn leven doe. Toen ik op 40-jarige leeftijd een seminarie volgde van Anthony Robbins, besefte ik dat ik in mijn huidige job vasthing aan een aantal beperkingen. Ik wou meer doen met de ervaring die ik reeds had opgedaan op human resource afdelingen. Dat uitte zich in de start van een eigen onderneming zonder beperkingen. Ik zag dit meteen als een mogelijkheid om meer te realiseren in mijn leven en dat van anderen.”

Mijn missie is mensen helpen om het maximale uit zichzelf te halen.

Alexander is gepassioneerd en gedreven om met TC3 mensen te helpen. “Onze klanten zijn zich vaak niet bewust van het potentieel dat ze in huis hebben. Het is mijn missie om klanten te trainen om zelf het talent van hun mensen te kunnen detecteren. Ik ben altijd blij als ik anderen hun eigen resultaten zie behalen.”

Dat TC3 een succesvolle onderneming is, valt niet te ontkennen. Grote multinationals klopten al aan voor trainingen en coaching op het gebied van communicatie, verkoop en management. “Ik geloof in een duale aanpak. Ik wil mijn klanten iets bijbrengen, maar hen er ook onmiddellijk in coachen, zodat ze er zelf direct mee aan de slag kunnen.” Een training van TC3 zorgt voor voldoende theorie, maar ook voor een duidelijke invulling om de dag erna voortdurend aan jezelf te blijven werken.

De sterkte van TC3 ligt in de basiswaarden van Alexander: customer focus en tailormade. “Je vindt bij mij geen trainingen die je zomaar van de rekken kan nemen. Ik probeer iedere sessie volledig aan te passen aan de noden van de klant en kan daar zeer ver in gaan. Ik heb interne gesprekken met medewerkers of ga zelfs mee op de baan, zo kom ik in hun leefwereld terecht en hoop ik mijn training zodanig op maat te maken dat ze een écht verschil maakt.”

Als een klant mij vraagt voor een bepaalde expertise, zoek ik ook een freelancer die daar de meeste expertise in heeft.

Om een gepersonaliseerde training aan te bieden, werkt TC3 enkel met freelancers. “Ik focus me op mijn eigen core business. Alles wat daar niet mee te maken heeft, ga ik delegeren naar experten in hun domein. Als een klant vraagt naar een bepaalde expertise, zoek ik daar de meest gepaste freelancer voor. Ik heb wel gezorgd dat ik beroep kan doen op een vast team van freelancers. Zo werk ik vaak samen met dezelfde klinische psychologe die gespecialiseerd is in burn-out en stressmanagement. Door experten in te zetten, weet ik dat ik kwaliteit kan leveren.” Een sterk en specifiek team zorgt voor verandering op lange termijn en dat is wat klanten mee naar huis nemen. “Ik wil dat mijn klanten bewust zijn van hun eigen talenten. Ik wil dat ze beter begrijpen wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze iets doen. Zo gaan ze zich gedragen naar hun talent. Die talenten kunnen zich uiten in goed presenteren, netwerken, verkopen of de leiding nemen. Ik werk met tips die duurzaam zijn en gebruikt kunnen worden op lange termijn, ik bied geen one-shot trainingen aan.”

Ik vind altijd dat je als mens en als bedrijf ook iets moet achterlaten, een legacy.

Die duurzame gedragsverandering trekt TC3 ook door naar een ander project. “40 jaar geleden plantte mijn schoonmoeder eigenhandig een bos van 2000 fijnsparren. Helaas zorgde een invasie van schorskevers voor de verkleuring van de bomen. We zagen ze elke dag bruiner en bruiner worden. Uiteindelijk moesten we, met pijn in het hart, alle bomen rooien.” Alexander investeerde in de heropbouw van het bos. Hij plantte inmiddels al 965 bomen en struiken. “Om mijn familie en nakomelingen te eren besloot ik te investeren in het bos. Ik hoop dat het er nog zeker 100 jaar kan staan en dat iedereen na mij ook kan genieten van de zuurstof dat het bos produceert.”

Deel het verhaal van Alexander

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen