't Korennaer
eerlijk en duurzame gastronomie

Al 22 jaar lang staat Edwin Van Goethem vol passie achter het fornuis van zijn gastronomisch restaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken. Voor het derde jaar op rij heeft hij een Michelinster bemachtigt en staat daarmee aan de top van de Wase restaurants. Het is dan ook nodig om continu het verschil maken. Door de lat steeds hoger te leggen en te werken met lokale producten wil hij zijn gasten laten genieten van een totaalbeleving. “De klant moet zich thuis voelen”, zegt Edwin.

Wat in 1997 begon als een toegankelijke en succesvolle dorpsresto met fijn eten groeide uit tot een gastronomische sterrenzaak dat fine dining vooropstelt. Edwin zag het groots en vond het noodzakelijk om te blijven investeren in zijn zaak, zowel op het vlak van gastronomie als interieur. En dat heeft zeker geloond. “Ik ben een perfectionist en een vat vol passie. Door op zoek te gaan naar de beste producten wil ik mij klanten verwennen en hen een totaalbeleving bezorgen.” Om steeds op de hoogte te blijven van culinaire ontwikkelingen werkt Edwin vaak samen met topchefs van over heel de wereld. “Ik vind het belangrijk om kennis te delen en samen te werken. Door deze kruisbestuivingen leren we veel van elkaar bij en kunnen wij als chefs het beste in ons naar boven halen”, vertelt Edwin.

Ik vind het belangrijk om te werken met de beste lokale producten om zo de ecologische voetafdruk te beperken.

Kwaliteit draagt Edwin hoog in het vaandel. Hij vindt het belangrijk om te werken met de beste lokale producten om zo de ecologische voetafdruk te beperken. Hij is dan ook één van de ‘NorthSeaChefs’: een organisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van onbekende en onbeminde Noordzeevis. Voor vlees werkt hij samen met topslager Hendrik Dierendonck. Ook uit eigen dorp komen fantastische producten. Of het nu gaat om bier, geitenmelk of dagverse frambozen, Nieuwkerken heeft veel te bieden op culinair vlak.

We staan bekend om onze signatuurgerechten. Dit zijn populaire evergreens waarvoor de klanten steeds terugkomen.

’t Korennaer is bekend om zijn signatuurgerechten: populaire evergreens waarvoor de klanten steeds terugkomen. “Bij ons kan je terecht voor de beste paling in ’t groen. We serveren een perfect beetgare gefileerde Oosterschelde paling die velen kan bekoren. Ook ons duifje met schorseneren en truffel is een bom van een gerecht”, zegt Edwin. “Kwaliteit en klant staan centraal bij ’t Korennaer. Er wordt 100% rekening gehouden met klanten hun wensen en allergieën. Dit wordt dan ook erg geapprecieerd.”

 

Zolang ik de passie voor gastronomie heb, doe ik voort. Ik wil stoppen op een hoogtepunt.

Door zijn enorme drive denk Edwin nog lang niet aan stoppen. “Zolang ik de passie voor gastronomie heb, doe ik voort. Ik wil pas stoppen op een hoogtepunt.” Ook op het vlak van wijn heeft hij nog grote ambities. In 2016 richtte hij zijn eigen eetboetiek ‘Autentico’ op om zijn passie voor topwijnen en kwaliteitsproducten te delen. Door zijn goede contacten met Italiaanse wijnleveranciers kan hij de beste wijnen invoeren. Zijn productkennis deelt hij dan ook graag. “In de toekomst wil ik ‘Autentico’ verder uitbouwen. Ook wil ik ook mijn team verder begeleiden en adviseren om zelf iets op te starten. Zo kan ik mijn passie voor gastronomie en productkennis delen. Dat geeft me enorm veel voldoening.”

Deel het verhaal van Edwin

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.