Studio Wasabi
Freelancers, studenten en andere zelfstandigen.

De wereld van freelancers is er een van constante concurrentie. Of het niet anders kan? Dat is de vraag die Stefan Tilburgs aanzette tot de oprichting van Studio Wasabi, een open source platform dat freelancers samenbrengt. Omdat hij talent wil samenbrengen om ander talent te helpen.

De man achter Studio Wasabi kreeg het idee om freelancers samen te brengen tijdens zijn vorige job. “Vóór Studio Wasabi heb ik mee een bureau opgestart. Ik heb daar veel uit geleerd maar ik had het gevoel dat ik daar wat vast zat. Ik had een nieuwe uitdaging nodig. Ik kende wel wat freelancers en ik had zoiets van: waarom zijn we nu allemaal concurrenten van elkaar? Kunnen we niet beter allemaal samenwerken?”

Let’s work together. De filosofie achter Studio Wasabi zet de toon voor een nieuwe vorm van samenwerken. “Samenwerken, ik geloof daar heel sterk in. Dat is niet altijd makkelijk want iedereen moet die visie uitdragen. Maar iedereen heeft zijn expertise en door samen te werken en alle schakels bij elkaar te leggen, kan ik echt prachtige dingen realiseren. Dingen die ik nooit alleen zou kunnen realiseren. En dat geeft mij wel een vrijheid.“

Ik probeer het hokjesdenken wat te doorbreken.

Mensen stimuleren en hun blik verruimen, dat is wat Stefan voldoening geeft in het leven. Met zijn coaching zorgt hij ervoor dat talent wordt gelanceerd in de business. “Die coaching is wel een beetje de rode draad in mijn leven. De tofste cases zijn die van bedrijven of zelfstandigen die goed bezig zijn en de volgende stap willen aangaan. Dan kan ik mee met hen brainstormen over hoe we de volgende 10 jaar beter kunnen maken. Ik probeer hen dan uit te dagen om de zaken eens anders te bekijken. En ik merk ook dat de klanten dat fijn vinden. Als zij er dan iets kunnen uithalen, is het voor mij een geslaagde samenwerking.”

Naast het runnen van zijn eigen onderneming, geeft Stefan ook les aan de Erasmus Hogeschool in Brussel. “Het lesgeven daagt mij uit om een andere kijk op de wereld te hebben. Een nieuwe kijk die ik dan ook kan gebruiken in projecten bij Studio Wasabi. Om dat jong creatief talent ook te zien, dat is geweldig. En het geeft mij enorm veel voldoening om te zien hoe ik die studenten een stap verder heb kunnen zetten. Ja, dat is ook weer die coaching die terugkomt.”

Deel het verhaal van Stefan

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.