Streetwize
Voor onderwijs en zelfbewustzijn bij straatkinderen.

Wat bedrijfsleiders van straatkinderen kunnen leren? Als je het aan Arnoud Raskin, bezieler van Streetwize vraagt: leadership skills. Met Streetwize vertaalt hij de overlevingsvaardigheden van straatkinderen in workshops en coaching voor bedrijven. Met het geld dat Streetwize opbrengt, financieert hij Mobile School. Een sociaal project dat onderwijs tot bij straatkinderen brengt. Een verhaal over sociale impact.

Arnoud onderneemt vanuit een sociale verantwoordelijkheid en vanuit zijn buikgevoel. “Ik wou iets doen waarmee ik op een bepaalde manier impact kon hebben. Waarbij ik op het einde van de dag tevreden in de spiegel kon kijken. Tijdens mijn opleiding als productdesigner nam mijn moeder me eens mee naar een lezing over straatkinderen. Daar kreeg ik de energie en goesting om een product voor straatkinderen te ontwikkelen. En daaruit is Mobile School ontstaan en dan later Streetwize.”

 “Straatkinderen zijn onze inspiratie. Wij kijken naar winnaars op straat die ondanks de ellende kampioenen zijn in het overleven. Dankzij hun ‘streetskills’ zien zij in alles een opportuniteit, een positieve kant. Die jongeren hebben zoveel veerkracht, daar kunnen wij nog veel van leren.”

Die streetskills probeert Arnoud te vertalen naar workshops en coaching processen voor bedrijven. “In een laatste fase van ons werkproces sturen we de bedrijfsleiders naar de jongeren op straat. Daar moeten die managers heel diep gaan in hun leadership skills om met hen te connecteren. En voor die jongeren is dat ook een opportuniteit. Ze worden geconfronteerd met wat ze wel kunnen waardoor ze empowered geraken. En dan krijg je een hele mooie wisselwerking.”

Als een kind niet naar school kan gaan, dan brengen wij de school naar het kind.

De inkomsten van Streetwize worden geïnvesteerd in Mobile School, een mobiele school die straatkinderen onderwijs biedt. “Ik wil die jongeren doen geloven in zichzelf. Ik heb ondervonden enthousiast en gemotiveerd die jongeren worden wanneer ze hun kennis kunnen delen én meer kunnen leren. Hun potentieel explodeert dan echt. Die gasten hebben zoveel talent maar niemand die hen steunt. En daarin wil ik iets kunnen betekenen voor hen.”

Deel het verhaal van Arnoud

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.