Souâd Feriani
eenvoudige mode die je op en top vrouw laat voelen

Modeontwerpster Souâd Feriani ontwerpt onder het motto dat elke vrouw zich op en top vrouw moet kunnen voelen. 5 jaar geleden startte ze haar eigen kledinglabel op met kwalitatieve hemden. Eenvoud, elegantie en sensualiteit staan centraal in elke collectie. Souâd wil haar klanten laten stralen door hen eenvoudige waardevolle stuks aan te bieden. Sinds kort opende ze haar eerste boutique in Hasselt. “Ik vind het contact met mijn klanten heel belangrijk en wil hen een persoonlijke service aanbieden”, aldus Souâd.

In 1994 studeerde Souâd af aan de Antwerpse modeacademie. Nadien ging ze aan de slag als freelancer en ontwierp ze voor verschillende Belgische modemerken, zoals Mayerline en JBC. Al van bij het begin wou Souâd haar eigen kledinglabel opstarten. 5 jaar geleden zette ze de stap en bracht ze haar eerste hemdencollectie op de markt. “Een hemd is een sensueel en onmisbaar item dat elke vrouw in haar garderobe moet hebben”, aldus Souâd. Voor de productie trekt ze naar Italië. De kwaliteit van de stoffen is er top en de kledingstukken zijn tot in de puntjes afgewerkt.

Ik doe geen toegevingen in kwaliteit. Een hemd is een eenvoudig product dat van de beste kwaliteit hoort te zijn.

Stap voor stap evolueerde haar kledinglabel. “De textielsector is een harde sector. Omdat ik geen toegevingen wil doen in kwaliteit, ging ik op zoek naar de juiste fabrikant voor mijn product. Een hemd is een eenvoudig item dat van de beste kwaliteit hoort te zijn”, zegt Souâd. De modesector is hard. Daarom is passie en een gezonde dosis doorzettingsvermogen van essentieel belang. “Aan de modeacademie heb ik geleerd dat hard werken loont en deze werkethiek is altijd gebleven. Mode is zeker geen nine-to-fivejob”, zegt Souâd.

Door een all seasons-collectie te ontwerpen met tijdloze stuks, wil ik de vergankelijkheid van de modesector doorbreken.

Door niet te kiezen voor vaste collecties maar voor een all seasons-collectie, wil Souâd een tijdloos product aanbieden. Zo kan ze ook het kostenplaatje drukken en zijn er voldoende middelen om te investeren in de kwaliteit. Daarom kiest Souâd haar eigen seizoenen. “Afhankelijk van de temperaturen en de wensen van de klant, pas ik mijn stuks aan. De klassieke modeseizoenen zijn niet meer van deze tijd. Met mijn all seasons-collectie wil ik dit klassieke model doorbreken”, klinkt het bij Souâd.

Vertrouwen vind ik heel belangrijk. Ik wil mijn klanten in alle rust kunnen kleden.

Voor Souâd is eerlijkheid belangrijk. Ze wil een trouwe band creëren met haar klanten. “Ik heb veel vaste klanten en trouwe kopers. Ik wil hen dan ook in alle rust kunnen kleden. Als ze bij mij langskomen, worden ze ondergedompeld in een oase van rust”, aldus Souâd. Ook al is ze eigenlijk geen verkoper, toch staat Souâd zelf in de winkel. Op die manier blijft ze op de hoogte van de persoonlijke wensen van haar klanten en kan ze hierop inspelen. Toch blijft Souâd een rasechte ontwerpster en denkt ze in de toekomst. “Ik hou niet volledig rekening met de behoeften van mijn klanten. Ik ben en blijf ontwerpster en mijn taak is om te denken in de toekomst, ten gunste van mijn klanten. Ik probeer hen meer te bieden dan ze zouden verwachten”, zegt Souâd.

Deel het verhaal van Souâd

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen