Soep&Zoet
lekker en gezond eten.

Onder het motto “Een beetje kieskeurig zijn mag”, startte Eva haar soeprestaurant Soep&Zoet op. Je vindt er heerlijk verse taarten, soep en originele ontbijt- en brunchgerechten. Alles wordt vers bereid met lokale seizoensproducten. Soep&Zoet wil een plek zijn waar je gezond en lekker kunt eten in een gezellig, eigentijds kader. Een rustmomentje om zowel lichaam als geest even terug op te laden.

In haar horecazaak streeft Eva naar het perfecte evenwicht tussen gezonde, lekkere en duurzame gerechten. Met Soep&Zoet, realiseert ze een droom waar ze al een tijdje op zat te broeden. “Dit is de droom die ik wou realiseren. Ik ben er heel naïef aan begonnen, maar dat is net wat je over de streep trekt om zo'n stap te wagen”, klinkt het bij Eva. Ze heeft nog heel wat toekomstplannen. “Het succes is enorm. Wij zijn voor ons team volop aan het zoeken naar een grotere werklocatie. Een grotere ruimte biedt ook voor onze klanten meer mogelijkheden”. Soep&Zoet is ook digitaal perfect bereikbaar: via de website reserveer je zowel een tafeltje als een assortiment taarten voor jouw feest.

Onze liefde voor koken en lekker en gezond eten is dankzij reizen en ontdekkingen alleen nog maar gegroeid.

Met verse streekproducten probeert Eva elke dag opnieuw verrassend uit de hoek te komen. “Elke ochtend begin ik met het maken van verse soep”, aldus Eva. Zowel tieners als oma’s vinden de weg naar Soep&Zoet. “Wij vinden dat elke klant een rustmoment verdient. Wij bereiden graag die kleine dingen waar men huis vaak de tijd niet voor heeft om vers te bereiden,” licht Eva toe. Soep, taart: je kan het zo divers niet bedenken of Eva maakt het zelf. Bij Soep&Zoet kan je ook terecht voor een heerlijk brunch buffet met heerlijke, originele gerechten. “Onze liefde voor koken en lekker en gezond eten is dankzij reizen en ontdekkingen alleen nog maar gegroeid.. Die diversiteit aan heerlijke smaken willen we met onze klanten delen. Wij willen een plek zijn waar ontbijten nooit eindigt”, lacht Eva.

Vers koken is houden van het milieu.

Soep&Zoet gaat heel bewust om met voeding. “Zoet zondigen mag, maar alleen als het zondigen is met verse ingrediënten. Ik ben gek op koken en vind het erg belangrijk dat we met de juiste producten werken. Wij gebruiken seizoensproducten uit de eigen streek zonder veel bewaarmiddelen.” Bovendien heeft Eva bewust gekozen voor een transportpartner die haar bestellingen per fiets levert. “Vers koken is houden van het milieu. Als je net zoals ons werkt met lokale, duurzame producten, dan is het een evidente keuze om die ook zo duurzaam mogelijk te laten leveren”, aldus Eva.

Deel het verhaal van Eva

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.