Small Teaser
Schrijvers van inspirerende verhalen en mensen met een passie

“Met Small Teaser willen we adverteerders en schrijvers van inspirerende verhalen over een passie of hobby, samenbrengen. Dankzij ons platform kunnen schrijvers al vanaf het eerste artikel inkomsten genereren. Ons motto is dan ook: Publish together & earn together.” De tweeling Ruth en Stijn Janssens zijn niet over één nacht ijs gegaan bij de ontwikkeling van hun platform dat schrijvers toestaat om van hun publicaties te leven.

 

Small Teaser is ontstaan als een oplossing van een probleem: dat van een uitgeefster van een magazine voor en door skydivers. In Londen, waar Stijn werkte als IT-expert, werd hij benaderd door de publiciste van een magazine met abonnees van over de hele wereld. Op zoek naar een manier om haar lezers waar dan ook te bereiken zonder het tijdrovende proces van afdrukken en verzenden per post, kwamen ze al snel uit op een digitaal platform. Dat platform moest aan enkele vereisten voldoen: zo moest het gebruiksvriendelijk zijn zodat de fotografen en schrijvers materiaal rechtstreeks in het platform konden publiceren. Bovendien genereerde de publiciste een inkomen met de gedrukte versie van het magazine, en dat wou ze uiteraard niet kwijtraken door het offline tijdschrift te digitaliseren. Een flinke kluif voor de IT-er in Stijn dus, want de bestaande platformen boden op dat moment geen oplossing voor die uitdaging.

De idee was dus om een platform te creëren dat het niet alleen mogelijk maakt om makkelijk en met verschillende contentbijdragers die inhoud te publiceren, maar ook om de adverteerders toe te staan zelf die advertenties te beheren, niet via een partij die daarvoor een commissie aanrekent. Zo worden de inkomsten van een artikel gedeeld met de schrijver, op basis van de populariteit ervan.

Dankzij ons platform kunnen schrijvers al vanaf het eerste artikel inkomsten genereren.

“Met Small Teaser hebben we een platform ontworpen dat gebruik maakt van een geïntegreerde advertentieserver, zodat een adverteerder zelf zijn advertenties kan verdelen en een percentage toebedelen aan de schrijvers. Adverteerders doen dit op basis van een bepaald bereik, hoe meer een artikel gelezen wordt, hoe meer het voor hen waard is,” zo somt Ruth enkele voordelen voor de adverteerder op. Maar ook de schrijvers en fotografen hebben baat bij het digitale publicatieplatform. “Dit nodigt schrijvers uit met een passie of een hobby om hun verhaal te delen over hun passie. Dus, wij trachten mensen met een bepaalde passie of interesse aan te moedigen om verhalen over hun passie te delen met elkaar, en om zo gemotiveerd te blijven om te blijven schrijven. Het voordeel voor de schrijver? Vanaf het eerste artikel kan je inkomsten genereren. Meer nog, wij hebben intussen schrijvers in ons netwerk die kunnen leven van hun werk.”

Met meer dan 300 digitale magazines in beheer, meer dan 2 miljoen lezers wereldwijd uit meer dan 250 verschillende landen kan je wel van een succes spreken, maar Ruth blijft er kalm onder: “Ons verhaal is heel internationaal, en in België zijn we nog minder bekend. En ja, ook wij liggen wakker van de toekomst, want als ondernemer neem je toch veel risico’s. Dankzij onze investeerders LRM en Imec hebben we een duwtje in de rug gekregen, dat helpt.”

Om de bijdragers van verhalen beter te ondersteunen en inspireren staan de volgende stappen van Small Teaser vast. Met de komst van een academie, of opleidingsomgeving kunnen adverteerders en bijdragers dankzij goede voorbeelden de kwaliteit van hun publicaties verbeteren en inspiratie opdoen.  

Deel het verhaal van Ruth

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.