Self
een gezonde huid en eerlijke cosmetica

De huidproblemen van haar dochter zetten Isabelle van Self aan om zelf aan de slag te gaan met huidproducten. De ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en met een wetenschappelijk bewezen werking. Isabelle vindt het heel belangrijk om contact te hebben met haar klanten. 'Ik denk dat ik er met Self toe bijdraag dat mensen een beetje beter voor zichzelf zorgen.' Een warme gedachte, die past bij het mooi initiatief van deze empathische onderneemster.
In 2018 neemt Isabelle deel aan het TV-programma Leeuwenkuil op VIER.

“Na de zoveelste teleurstelling in de zogezegd natuurlijke producten die ik uittestte bij mijn dochtertje dacht ik: waarom niet gewoon zelf een product maken dat wel werkt? Een product dat echt 100% natuurlijk is. En zo ben ik beginnen experimenteren met zelfgemaakte crèmes en lotions.”

Duurzaamheid en natuurlijke producten gaan bij SELF hand in hand. “Tijdens het hele SELF-proces was ik erg verwonderd van wat allemaal verkocht mag worden als ‘natuurlijk product’. Ik ben mezelf vragen beginnen stellen en besefte dat ik het anders wou doen. Die lijn van natuurlijke producten is in het hele productieproces doorgetrokken. Alles gebeurt bij ons zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk. Met respect voor de natuur en de mens.”

Ik wil iemand een dagelijks momentje van geluk geven.

Voor Isabelle is het geluk van haar klanten alles. “De mailtjes en feedback die ik krijg van tevreden klanten, dat is echt mijn drijfveer. We leven in zo’n bedrukte maatschappij waarin te veel van ons wordt verwacht. Er is amper tijd om kleine “me-momentjes” in te lassen. Ik wil mijn klanten stimuleren om tijd voor zichzelf te nemen om die kleine momenten van geluk dagelijks te hebben. Daar haal je zoveel energie uit. En horen dat mijn producten hen echt helpen, daar doe ik het voor natuurlijk.”

Veel mensen dragen zware rugzakken en het is aan ons om hen te helpen.

Het welzijn en geluk van haar klanten trekt Isabelle door naar iedereen die betrokken is bij SELF. “We werken enkel samen met mensen die op een sociaal duurzame manier werken. Beschutte werkplaatsen worden bijvoorbeeld ingeschakeld in het productieproces en daarnaast steunen we projecten die zich inzetten voor het milieu of voor kinderen en kwetsbare groepen. Ik vind het belangrijk om als mens te kijken naar hoe we elkaar kunnen helpen. Hoe we elkaar kunnen stimuleren om te groeien. En dat probeer ik met SELF te doen.”

Bekijk de video

Deel het verhaal van Isabelle

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.