Rosette la Vedette
Mensen met kanker, goede vibes en een nieuw begin

Wie met kanker geconfronteerd wordt, weet hoe moeilijk het is om te gaan met het haarverlies die de chemo veroorzaakt. Pruiken en sjaals brengen soelaas maar toch vond Wendy dat er iets ontbrak. Zij brengt met Rosette la Vedette een lijn van mutsen en sjaals op de markt zonder schurende stiksels in trendy kleuren en prints. Sjaals met als doel: mensen met kanker terug “goede vibes” geven.

Toen Wendy borstkanker kreeg, besliste ze om niet bij de pakken te blijven zitten. Na haar herstel, zegde ze haar job als freelance communicatiespecialist op en maakte ze werk van de vele ideeën waarop ze al een tijdje zat te broeden.

Tijdens haar chemokuur ondervond ze dat er een gebrek was aan comfortabele maar toch trendy hoofddeksels voor mensen met haaruitval. Ze gebruikte haar ervaring om zelf een muts te ontwerpen. De eerste samples van haar mutsen stikte ze samen met haar moeder.

Daarna ging de bal snel aan het rollen. Intussen is ze al 3 jaar full-time bezig met Rosette la Vedette, heeft ze zowel productie als distributie uitbesteed en zijn haar mutsen en sjaals zowel online als in speciaalzaken te vinden.

Ik ben geen stilzitter. Ik moet voortdurend bewegen en doen. Ik kan er ook niet tegen dat dingen niet 100% goed zijn. Ik ben altijd op zoek naar kansen om iets anders en nog beter te maken.

Wendy startte haar zaak op om een gat in de markt op te vullen maar ook met de intentie om iets te betekenen voor mensen die hetzelfde doormaken als zij. “Ik wil mijn klanten tijdens hun herstel zelfvertrouwen geven door mijn mutsen en sjaals. Ik wil niet dat ze zich verstoppen of niet meer buiten durven komen uit schaamte voor hun ziekte. Los daarvan wil ik met mijn verhaal ook laten zien dat er ook nog een leven is na kanker. Je ziekte kan ook een nieuw begin betekenen.”

Zo kreeg Wendy een mail van een klant die haar vol trots meldde dat ze haar eigen zaak was gestart. “Daar word ik echt happy van. Zo’n mail geeft mij meteen goesting om er nog harder tegenaan te gaan.”

Deel het verhaal van Wendy

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.