Pur Sentiment
een heerlijk glas wijn als moment van rust

Een heerlijk glaasje wijn, perfect op temperatuur. Een hapje erbij dat de smaken van de wijn nog versterkt. Het is voor velen een zalige ervaring. Dat gevoel streeft Yana na in haar wijn- en tapasbar Pur Sentiment. Samen met een topsommelier stelt ze een evenwichtig wijnassortiment samen en zorgt ze voor een heerlijke smaakervaring.

Een jaar geleden besloot Yana Geysen haar passie voor smaken om te zetten in een onderneming Pur Sentiment. "De passie voor wijn van mijn grootvader, oenoloog in hart en nieren, zet zich nu verder in de derde generatie”, vertelt Yana.

Wat het nog mooier maakt is dat ik mijn passie met andere mensen kan delen.

Pur Sentiment mikt op kwalitatieve producten. Zowel de tapas - van heerlijke chutney tot de iconische Ibericoham - als de wijnen zijn van onberispelijke kwaliteit. “Pur Sentiment staat voor eigenheid, puurheid en kwaliteit. Zo ga ik samen met een top sommelier op zoek naar buitengewoon lekkere wijnen die we aanpassen naargelang de seizoenen. Hierbij zijn de kwaliteit en de achtergrond van de wijn dingen waar we heel streng op selecteren.”

Het combineren van de juiste tapas met aangepaste wijnen maakte de uitdaging voor Yana nog interessanter. “Wat het nog mooier maakt is dat ik mijn passie met andere mensen kan delen. Het maakt me intens gelukkig om klanten te zien genieten van een glaasje wijn dat we zorgvuldig voor hen hebben geselecteerd.”

Dankzij de workshops kan iedereen een heel klein beetje sommelier worden.

Yana zorgt ervoor dat de mensen de heerlijke smaakervaring van Pur Sentiment ook zelf in de praktijk kunnen omzetten. Een keer per maand organiseert ze een wijndegustatie. “Mensen kunnen er in kleine groepjes een selectie wijnen leren kennen. De sommelier geeft hen heel wat informatie zodat ze perfect weten vanwaar de wijn afkomstig is en hoe hij is samengesteld. Zo begrijpen ze beter hoe de smaak is opgebouwd”, licht Yana toe. 

Genieten, daar draait het bij ons om.

Pur Sentiment biedt tevens workshops aan: “Mensen die de wijnmicrobe te pakken hebben, kunnen bij ons een cursus volgen. Zo kan iedereen een klein beetje sommelier worden en gericht kiezen voor kwaliteit bij de selectie van wijn bij het etentje voor hun familie of vrienden. Genieten, daar draait het bij ons om. En als we dat gevoel kunnen overbrengen tot bij de mensen thuis, dan is onze missie geslaagd.” 

Deel het verhaal van Yana

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.