Proviron
Duurzame chemie oplossingen.

De chemiesector had in het verleden wel vaker een negatieve bijklank. Proviron toont dat het ook ánders kan. Het familiebedrijf met vestigingen in Hemiksem, Oostende, de USA en China onderzoekt en ontwikkelt duurzame alternatieven. “Chemie brengt óplossingen,” vertelt Wim Michiels. “We willen mensen laten zien dat ‘die gevaarlijke chemie’ de basis vormt voor onder meer betere isolatiematerialen, groene autobanden en efficiënter veevoeder.”

Tien jaar geleden zat Proviron in woelig water. “De markt werd overspoeld door goedkope producten uit Azië. Met de familie hebben we toen de koppen bij mekaar gestoken, veel nagedacht en knopen doorgehakt. Sindsdien zetten we volop in op de ontwikkeling en productie van duurzame alternatieven met een grote meerwaarde. Weekmakers voor plastic waar geen schadelijke ftalaten inzitten, milieuvriendelijke ontijzingsmiddelen voor op luchthavens en microalgen die voedsel zijn voor babyvisjes in de aquacultuur. Met gezonde toevoegingen aan veevoeder willen we bovendien het antibioticagebruik bannen. Da’s niet alleen beter voor onze voeding, maar als het dier efficiënter eet, heeft ze minder voedsel nodig en produceert ze ook minder mest.”

Een oplossing vinden voor iets, en dat tastbaar maken, is wat ons drijft.

“Waarom we dit doen? Omdat we dat leuk vinden! We hebben allemaal een grote interesse voor de natuur en door onze bescheiden afkomst vinden we ook het sociale heel belangrijk. Bovendien zijn we als familie heel hard geïnteresseerd in iets máken, ook in onze vrije tijd. In het atelier dat we thuis hebben, doen mijn broer en ik niets liever dan dingen in mekaar knutselen, zoals trofeeën voor de scouts. Een oplossing vinden voor iets en dat tastbaar maken, is wat ons drijft. Voor ons zit het plezier van ondernemen in het feit dat je richting kunt geven: zelf een product ontwikkelen waarop je een gezond bedrijf kunt uitbouwen.”

Wij willen de dingen gewoon goéd doen. Een product dat bij ons buitengaat, moet volledig in orde zijn.

“Vakmanschap is heel belangrijk. Maar wat voor ons vanzelfsprekend is, is het in andere culturen vaak niét. Wij willen de dingen gewoon goéd doen. Een product dat bij ons buitengaat, moet volledig in orde zijn: het juiste product in de juiste verpakking en met de juiste papieren. Da’s ook waarom wij in China kunnen verkopen: omdat de klanten kunnen rekenen op ons vakmanschap. Maar wat we van de Nederlanders kunnen leren, is onszelf meer durven verkopen. Wij willen teveel alles helemaal af hebben voor we iets nieuws op de markt durven zetten.

De enige taak van een leider is een duidelijk beeld schetsen van waar je naartoe wil, en dan elke medewerker helpen zijn of haar ding te doen om dat te bereiken.

“Ik vind het heel leuk en boeiend om het familiebedrijf te mogen verderzetten. Ik geloof in het motiveren van mensen door er volledig op te vertrouwen. Twee jaar geleden heb ik de interne organisatie aangepast, waardoor we als directie onze 240 medewerkers eerder ondersteunen dan leiden. De enige taak van een leider is een duidelijk beeld schetsen van waar je naartoe wil, en dan elke medewerker helpen zijn of haar ding te doen om dat te bereiken. Voor onze eigenwaarde was het wel nuttig om eerst elders te werken voor we in het familiebedrijf kwamen. Zo was Mark basic developer bij Atlas Copco en ben ik arbeider geweest in een modelmakerij en heb ik bij schakelaarproducent Niko gewerkt. Het geeft je een beeld van hoe je als arbeider, bediende en kaderlid in een bedrijf naar ‘de baas’ kijkt en heeft me veel leren relativeren en nuanceren.”

Deel het verhaal van Wim

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.