Prixos
tevreden klanten en werknemers

Oscar van Prixos is baas bij Prixos.be, een e-commerce firma die kantoorbenodigdheden verkoopt. Ze zijn actief in België en Nederland. Oscar heeft lang bij de twee grootste aanbieders van de markt gewerkt voor hij in 2009 besloot om voor zichzelf te beginnen. Zijn bedrijf Prixos bestaat dit jaar 10 jaar. “Ik heb nog geen exact idee hoe we dat gaan vieren, maar het zal iets groots zijn.”

Mensen die zich goed voelen kunnen klanten een betere service geven.

Voor een klant is het bestellen van kantoorartikelen helaas gewoon saai. Daarom willen wij er vooral voor zorgen dat de klant een goed gevoel overhoudt aan ons.” Daarmee bedoelt Oscar zowel klanten als collega’s. “We komen onze beloftes na, eventuele problemen moeten zo snel mogelijk opgelost worden, maar ook onze mensen moeten hier met plezier komen werken.” Hij nodigt zijn collega’s dan ook vaak uit om samen plezier te maken. “Je zit hier acht uur per dag, dat wil zeggen dat je je goed moet voelen. Zowel naar de klant toe als in het bedrijf. Om de paar maanden nodig ik de collega’s uit om samen iets leuks te gaan doen. We zitten in hartje Brussel dus er zijn genoeg locaties en je leert elkaar telkens weer wat anders kennen.”

Voor een klant is het bestellen van kantoorartikelen gewoon saai, daarom willen wij een goede service aanbieden.

Kantoorartikelen zijn niet echt een product waarmee je als bedrijf kunt opvallen, er tussenuit springen. “Daarom spelen we sterk in op onze service; vooral met de mensen met de klanten contact hebben.” Prixos heeft een gebruiksvriendelijke website, een goede presentatie van de wel 30 000 producten die ze aanbieden en een goede service. “Klanten willen zo min mogelijk tijd besteden aan het kopen van kantoorartikelen. Daarom moet alles zo overzichtelijk mogelijk zijn.”

Prixos werkt ook graag met stagiaires. “Iedereen hier is stagiair geweest, ook ikzelf.” Pas geleden hadden we een stagiaire marketing en communicatie, die een klantentevredenheidsonderzoek heeft uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren, dat de klant komt voor de lage prijzen, maar blijft voor de goede service. Als een klant eenmaal ons als goede aanbieder heeft gevonden, met de juiste service, dan blijven ze graag om niet weer op zoek te moeten gaan. De stagiaire heeft veel geleerd en complimenten gekregen voor haar uitstekende werk!

Deel het verhaal van Oscar

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen