PlayPauze
duurzame en comfortabele yogakledij

Katrien Smets weet als geen ander hoe een sterk modelabel op te zetten. Na vier jaar ervaring met haar eigen label, bundelde ze in 2018 de krachten met actrice Hilde De Baerdemaeker. Samen lanceerden ze PlayPauze - A Natural Connection, waar tijdloze basics, duurzaamheid en yoga centraal staan. Het zijn deze waarden én het lot dat deze twee powervrouwen samenbracht. 

Katrien leerde Hilde toevallig kennen tijdens een yogaretreat in Marrakesh. “Het lot heeft ons bij elkaar gebracht. Ik wou een week tot rust komen in Marokko en schreef me in voor een yogacursus. Omdat ik het druk had met mijn eigen label, nam ik mijn werk mee naar de retreat. Ik kreeg  er heel wat inspiratie om verder te  ontwerpen. Het was heel toevallig dat Hilde diezelfde week ook de yogaretreat deed. We raakten aan de praat en ze was meteen geïnteresseerd in mijn label. Na de reis bleven we contact houden en hebben we de plannen  om samen een nieuw label te ontwikkelen, concreet gemaakt. Het zou een  label worden dat zich focust op yoga, de sport die onze ideeën heeft samenbracht. Zo kwamen we uit op  PlayPauze - A Natural Connection”. 

Alles wat in het verleden op mijn pad is gekomen, draagt bij tot wat ik vandaag doe met PlayPauze - A Natural Connection.

Voor Katrien ligt PlayPauze - A Natural Connection in het verlengde van wat ze al vier jaar deed. “Ik heb rechten gestudeerd, maar heb na mijn studies voornamelijk voor televisie gewerkt. Dankzij de vele interviews en het diverse werk voor en achter de schermen, leerde ik veel bij over mode en over het belang van duurzaamheid in deze maatschappij; twee werelden waar ik graag in verder wilde groeien. Ik ging gedurende een jaar ook aan de slag bij een persbureau binnen de modesector, waar ik mijn passie voor schrijven ontdekte. Op een nacht had ik het idee om al deze aspecten uit mijn carrière te bundelen. Op één nacht was het idee van mijn eigen label geboren. Alles wat ik hiervoor heb gedaan, heeft geleid tot wat ik nu doe. Het was een voorbereiding op mijn eigen label en nu op PlayPauze - A Natural Connection”. 

Toch is Katrien nooit beginnen ontwerpen enkel en alleen omdat ze van mode houdt. “Ik heb er als kind nooit van gedroomd om modeontwerpster te worden maar  ik was wel heel veel met mode bezig. Ik wilde ook een duurzaam verhaal brengen. En mode is het ideale medium om dat verhaal te vertellen. Mode is altijd een passie geweest, het is mijn tweede natuur. Ik had gewoon nooit overwogen er ook echt mijn beroep van te maken”.

Ik probeer altijd een balans te vinden tussen comfort en design, dat is een leuke, maar niet altijd even gemakkelijke uitdaging.

PlayPauze - A Natural Connection biedt comfortabele activewear en homewear aan voor elke vrouw. From your yogamat to the red carpet, dat is ons motto. Je draagt PlayPauze – A Natural Connection thuis, maar met de juiste pump kan je sommige stuks ook dragen voor een feestje. Daarnaast zorgt de productie in Portugal en het gebruik van duurzame stoffen zoals bamboe en tencel voor kwaliteitsvolle en tijdloze kledij. “Ik probeer altijd een balans te vinden tussen comfort en design. Als ik iets ontwerp moet het niet enkel mooi zijn, maar ook comfortabel. Als je duurzaam werkt, kan dat wel eens een uitdaging worden want je kunt niet eender welk design combineren met eender welke stof. Onze leggings zijn bijvoorbeeld gemaakt uit bamboe en daar kan je niet eender welke print of design opzetten, dus blijf ik zoeken tot ik een design vind dat hierop werkt

“Het grootste compliment van klanten is wanneer  ze me zeggen dat ze iets uit de collectie telkens opnieuw dragen. Daarom is het ook belangrijk om goede kwaliteit te leveren. Een legging draag en was je veel aangezien je ze niet enkel en alleen op de yogamat kunt dragen maar ook daarbuiten.”. 

De collecties van PlayPauze - A Natural Connection vind je bij AS Adventure en Juttu, een bewuste samenwerking waar Katrien en Hilde 100% achterstaan. “AS Adventure is voor mij een vaste waarde in België. Ze staan al jaren voor kwaliteit en duurzaamheid, zeker als je op zoek bent naar iets sportief. We werken ook beiden samen met Natuurpunt. Per verkocht item geven we één vierkante meter bos aan het goede doel. AS Adventure heeft ons vanaf dag één gesteund. En ook het ‘Ik Koop Belgisch’ verhaal vinden we heel belangrijk en steunen we”. 

Ondernemen dat is met vallen en opstaan.

Dat PlayPauze - A Natural Connection groeit, valt niet te ontkennen. Met de lancering van een webshop in februari, gaat de verkoop in stijgende lijn. En ook Katrien is als onderneemster meegegroeid met het verhaal. “Ondernemen is vallen en telkens weer opstaan. Je weet pas wat het is als je het zelf ook doet. Het laat je niet meer los, je gaat er mee slapen en staat er mee op. Een modelabel hebben is niet enkel ontwerpen, het bestaat ook uit berekeningen maken én fouten maken. Ik ben blij dat ik doorheen de eerste jaren van mijn labels alles alleen deed, ik ben nu van A tot Z mee. Maar mijn voldoening haal ik wel het meest uit de creatieve kant van het verhaal”. 

De toekomstplannen van PlayPauze - A Natural Connection bestaan uit het lanceren van een genderneutrale lijn en enkele lifestyleproducten. “We zijn nu met het coronavirus ook mondmaskers beginnen maken. Klanten vroegen naar neutraal gekleurde maskers en voor ons was het een mooie manier om outlet stuks herop te waarderen. Daarnaast wil ik ook focussen op enkele nieuwe comfy stuks die genderneutraal zijn. En lifestyleproducten uitbrengen staat ook nog op het programma, van een theetje tot een kaars. Ik zie PlayPauze - A Natural Connection echt evolueren naar een lifestyle brand.”

Deel het verhaal van Katrien Smets

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.