Playfeet
Haar dochtertje en ouders van kindjes met een motorische achterstand.

Wat doe je als je kind een motorische achterstand oploopt? Het gewoon aanvaarden? Niet als het aan Els Maerevoet ligt. Als bedenker van speelpantoffeltjes die jonge baby’s helpen om spieren te ontwikkelen, zorgt zij er met Playfeet voor dat andere ouders niet bij de pakken blijven zitten. Of hoe een gewone moeder een vechtlustige bedenker werd.

Het verhaal van Els is er een van volharding. Haar dochtertje werd 3 maanden te vroeg geboren en liep een motorische achterstand op. Op eenjarige leeftijd kon ze nog steeds niet zelfstandig zitten en kruipen. En daar moest iets aan veranderd worden. “Ik moest ervoor zorgen dat ze interesse kreeg in haar voetjes, om haar overstrekking te verbeteren. De speelsokjes die toen op de markt waren, bleven niet lang aan haar voetjes zitten. En speelpantoffeltjes vond ik nergens. Ik had dus iets nodig dat ik toen nergens kon kopen.”

Met de motivatie om haar dochtertje zo snel mogelijk te helpen in haar ontwikkeling, kwam Els op het idee om zelf speelpantoffeltjes te maken. “Met alle kennis die ik had van mijn retoucheatelier Vigorous, ben ik erin geslaagd om zelf iets te maken. Een pantoffeltje dat niet snel kan worden uitgetrokken, er leuk uitziet en de aandacht trekt van onze pruts. En het werkte! Ik zag meteen vooruitgang bij mijn dochtertje. Onze kinesist was helemaal overtuigd en vond dat ik die pantoffeltjes op de markt moest brengen. En zo is het project Playfeet beginnen rollen.”

Zo zie je maar dat uit een hoop miserie ook iets moois kan komen.

Els maakt de speelpantoffeltjes naast haar uren die ze draait in haar eigen retoucheatelier Vigorous. “Toen ik met Playfeet in de media kwam dankzij het Handmade in Belgium-label, gaf dat een enorme boost aan de eerste verkopen. Na een tijdje is dat jammer genoeg wat uitgedoofd. De kindjes groeien eruit en veel mensen vergelijken onze speelpantoffeltjes met andere goedkopere pantoffels. Terwijl deze therapeutisch werken en kindjes kunnen helpen in hun ontwikkeling, met of zonder motorische problemen. Maar natuurlijk blijven het ook gewoon leuke pantoffeltjes om de voetjes warm te houden.”

Els blijft geloven in haar speelpantoffeltjes en blijft naar nieuwe mogelijkheden zoeken om Playfeet wat meer in de schijnwerpers te krijgen. “Grootschalige reclame is duur dus probeer ik via Facebook wat reclame te maken, maar helaas werkt dat amper bij onze pantoffeltjes. Toch geef ik niet op. Ik heb dankzij onze speelpantoffeltjes zo’n geweldige happy end-ervaring mogen meemaken met mijn dochtertje dat ik dit niet voor mezelf mag houden. Ik moet dit delen met andere ouders. En daar ga ik ook volledig voor.”  

Deel het verhaal van Els

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.