Pglas
kwalitatieve glasoplossingen en lokaal engagement

Pglas is een glasbedrijf in Kasterlee in de Kempen. Aan het roer staat het koppel Peter Van Bouwel en Ruth Renders. Pglas plaatst glas in interieurs. Van glazen deuren tot glazen vloeren en eigen glazen designtafeltjes. Het koppel zet zich met hart in ziel in voor hun bedrijf, hun klanten en zelfs voor veel meer dan dat. Minstens 1 keer per jaar organiseren ze een activiteit voor het ganse dorp. Dat maakt hen graag geziene ondernemers.

Peter Van Bouwel riep in 2006 Pglas in het leven, maar was toen al een tijdje in bijberoep aan de slag als installateur van glazen producten. “Ik kende de stiel al toen ik voltijds met Pglas begon”, vertelt hij. “De werkopdrachten stapelden zich te veel op om het nog langer louter als bijberoep te doen. Het was een logische overstap om hier volop voor te gaan.” Hij zette samen met zijn echtgenote Ruth de stap richting ondernemerschap en bouwde op korte tijd Pglas uit tot een gerenommeerde zaak. Zowel architectuur, interieur oplossingen, creativiteit en maatwerk komen er dagdagelijks aan bod: Grote glasoppervlakken en grote glazen overspanningen zijn tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Trappen, loopbruggen, douchepanelen, spiegels, grote deuren en ramen verlenen een interieur veel licht en scheppen ruimte”, aldus Peter.

Als pietjes-precies plaatsen we glas met respect voor de klant.

“En dat betekent in eerste instantie dat we de afgesproken timing stipt respecteren. En soms is dat serieus gas geven”, glimlacht Ruth. “Maar mensen waarderen dit. Net als dat we in hun interieur zelf voorzichtig te werk gaan, ondanks het soms robuuste werk dat de plaatsing met zich meebrengt. We laten alles ook netjes achter. Geen vuile voeten op de vloer. Dat maakt het plezant thuiskomen.” Met een pak kennis, ervaring en creativiteit heeft het team van Peter en Ruth een neus voor fijne afwerking. Het gaat prat op vakmanschap, vertrouwen en topkwaliteit. Het succes zit mee in het feit dat Peter het glas nog steeds eigenhandig plaatst. “Elk soort glas controleren we uiterst streng op onnauwkeurigheden”, stelt de ondernemer. Ook voor scharnieren gebruiken we enkel A-merken. Op kwaliteit wordt nooit ingeboet. We zijn pas helemaal tevreden als klanten zichtbaar genieten van hun interieur.”

Mensen uit je naaste omgeving ontpoppen zich vaak spontaan als ambassadeurs van je bedrijf. Hen waarderen en soigneren, is het minste wat je kan doen.

De hechte band met hun klanten weerspiegelt zich ook in initiatieven buiten de werkvloer. Elk jaar zet het koppel zijn schouders onder lokale activiteiten en organisaties. Zo zamelden Peter en Ruth geld in voor het zieke kindje van een bevriend koppel uit het dorp. Minstens 1 keer per jaar organiseren ze zelf iets voor het ganse dorp. Een voorbeeld van zo’n lokaal initiatief is hun P-rally. Een toeristische rondrit voor young- en oldtimers. “Omdat we gezond gek zijn van auto’s. En omdat we het – naast werken – plezant vinden om ook eens iets totaal anders te doen. Iets origineels waarvan iedereen gratis kan meegenieten.”

Deel het verhaal van Peter Van Bouwel,

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.