Pattyn Packing Lines
voor kansen geven en maatschappelijk ondernemen

Stan Pattyn is samen met zijn zus Lynn de derde generatie in het Brugs familiebedrijf. Pattyn Packing Lines is gespecialiseerd in het ontwikkelen van machines en volledige lijnen voor het automatisch verpakken van bulk producten (vooral voeding) in 5 tot 30kg dozen voorzien van een op maat gemaakte zak. Tien jaar geleden werd Pattyn, zoals heel wat andere bedrijven, getroffen door de crisis. Daarna volgde opnieuw een sterke groei. "Het grootste plezier haal ik uit het verwezenlijken van nieuwe zaken & het ontwikkelen van nieuwe concepten samen met een groep mensen. Mijn passie, inspiratie en kennis deel ik graag met mijn medewerkers, waardoor we samen successen boeken. Op die manier raak je in een positieve spiraal.”

In 2009 viel de markt volledig stil. Ook al was er op dat moment weinig werk, toch kozen ze er bij Pattyn bewust voor om al hun medewerkers aan boord te houden. Het voorstel om voor een bepaalde periode 4/5 te werken heeft iedereen aanvaard. De samenhang die ze toen voelden was enorm! Sindsdien is het bedrijf alleen nog maar gegroeid, van 45 mensen naar 350 mensen vandaag binnen de Pattyn Groep. De capaciteiten van elke medewerker individueel zijn een toegevoegde waarde en dragen bij tot de sterkte van het bedrijf. Het ene succes bracht het andere met zich mee, en dat werkt aanstekelijk. Door te groeien, kun je mensen opnieuw kansen geven. Dat is wat Stan aantrekt en energie geeft.

Stan draagt ook graag zijn steentje bij als het op maatschappelijk ondernemen aankomt. Mensen die in de traditionele tewerkstelling niet of moeilijk aan de slag kunnen, krijgen bij Pattyn wel een kans. In de afdeling kastenbouw zijn er ondertussen 3 dove mensen aan het werk. Pattyn werkt daarnaast al 15 jaar samen met Footstep, een organisatie die groeikansen en aangepast werk aanbiedt aan medewerkers met specifieke noden. Momenteel zijn er 6 mensen van Footstep in de productie tewerkgesteld.

Je moet als ondernemer in staat zijn om wat er gebeurt in je bedrijf te relativeren. Maar je moet ook jezelf kunnen relativeren.

“Ondernemen betekent voor mij ook dat je mensen het vertrouwen geeft en mensen stimuleert. Als mensen eens een fout maken is dit niet erg. Ik vind het belangrijker dat medewerkers actie nemen en zelf zaken kunnen uitproberen, zonder schrik te hebben om iets verkeerd te doen. Op die manier voelen ze zich ook meer betrokken bij het bedrijf.” “Je moet als ondernemer in staat zijn om wat er gebeurt in je bedrijf te relativeren. Maar je moet ook jezelf kunnen relativeren. Humor is een teken van intelligentie, en het zorgt er ook nog eens voor dat het niet te saai wordt. Het is dan ook geen toeval dat humor – naast passie, integriteit en flexibiliteit – één van onze bedrijfswaarden is.” Wat Pattyn doet als bedrijf heeft een enorm maatschappelijk nut en een invloed op het voorzien van voeding voor de wereldbevolking. In India bijvoorbeeld gaan de helft van de oogsten verloren, omdat ze nog niet de technologie hebben om voeding te bewaren of op een correcte manier te verpakken. 90 procent van de amandelconsumptie wordt 1 keer per jaar geoogst in Californië. Door beter te verpakken, kan het product niet alleen veiliger maar ook veel langer worden bewaard. Zo wordt wereldwijd voedselverspilling vermeden.

Wat Pattyn doet, is ‘handmade’: in de productie wordt elke machine manueel gemonteerd, want elke machine die gebouwd wordt is uniek en op maat van de klant.

Pattyn kiest er bewust voor om de verpakkingsmachines nog volledig zelf te bouwen in België. Wat Pattyn doet, is ‘handmade’: in de productie wordt elke machine manueel gemonteerd, want elke machine die gebouwd wordt is uniek en op maat van de klant. Omdat Pattyn de kwaliteit wil garanderen, is vakmanschap zeer belangrijk. Nieuwe medewerkers moeten een basiskennis hebben, maar bovenal de wil en inzet om continu bij te leren. Bij Pattyn zetten ze sterk in op training en opleiding. Recent ontwikkelden ze iCheck, een eigen software om de machine volgens een bepaald stappenplan fijn af te regelen. Op die manier worden de nieuwe medewerkers ook snel naar een hoger niveau getild. Medewerkers die bij Pattyn starten en zich goed voelen binnen hun job zijn heel loyaal en blijven lang in het bedrijf. Sinds begin dit jaar focust Stan zich volledig op de algemene leiding van het bedrijf. Maar de dagen dat hij nog eens met de onderzoek- en ontwikkelingsafdeling mag samenzitten om het over nieuwe machines te hebben, dan kan hij zich volledig uitleven.

Deel het verhaal van Stan en Lynn

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.