Pand Zestien
waardevolle wisselwerking tussen mens en interieur

Veerle ontwikkelde jarenlang creatieve concepten voor interieurwinkels. Ze besloot om haar droom waar te maken en startte Pand Zestien op. Pand Zestien huist in een gerenoveerd herenhuis en combineert interieur en vormgeving aan beleving. Veerle creëerde een open huis waar klanten en organisaties workshops kunnen laten doorgaan. Een mooie wisselwerking tussen product en mens.

Veerle gaf jarenlang interieuradvies bij de mensen thuis, dankzij haar job bij een interieurzaak. Het was echter altijd haar droom om een soort atelier te creëren waar ze alles kon demonstreren. “Interieur is zo persoonlijk dat je ideeën moet kunnen opdoen en iets in een geheel moet kunnen zien”, vertelt ze. “Een interieur moet je kunnen voelen om te weten wat het voor jouw leven kan betekenen.” Ze zette de stap naar het zelfstandig ondernemerschap en creëerde Pand Zestien; een concept waar je interieurvormgeving op verschillende manieren kunt beleven; gaande van een showroom tot workshops of lezingen.

We stellen het pand ter beschikking voor wie er creatieve workshops wil geven.

Pand Zestien wil kruisbestuiving op gang brengen door mensen met allerlei ideeën een platform te bieden. Zo kan je er o.a. terecht voor workshops breien, haken, meubels opknappen; zeer gevarieerde zaken die telkens op de een of andere manier aan interieurvormgeving gelinkt zijn. Zo brengt Veerle interieur en decoratie dichterbij de leefwereld van haar klanten. “Klanten kunnen er niet alleen kijken naar mooie dingen; ze kunnen er nu zelf ook in ondergedompeld worden dankzij heel gevarieerde workshops. Dat zorgt voor een nog persoonlijkere link met de objecten.”

Ook in een commerciële omgeving is er psychische kwetsbaarheid.

Veerle biedt in Pand Zestien ook ruimte aan BOTS, een initiatief van het psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus dat mensen met psychose een open ruimte aanbiedt waar de deur voor iedereen open staat. “Ik blijf me verder toespitsen op mijn creatieve en commerciële insteek. Maar ook in een commerciële omgeving is er psychische kwetsbaarheid”, vertelt Veerle De Niel. “Ik krijg regelmatig klanten over de vloer die na een burn-out of een kankerbehandeling met een workshop de draad weer proberen op te pikken.” Veerle zorgt met Pand Zestien dat veel verschillende mensen samenkomen en zich laten inspireren door zowel elkaars verhalen als talenten en objecten.

Deel het verhaal van Veerle

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.