NoteSupply
muziek op maat tegen een eerlijke prijs

Op feestjes zijn er meestal twee dingen waarover de mensen juichen of klagen: het eten en de muziek. Muziek is een belangrijk onderdeel van de sfeer op een feest en net daarom is het belangrijk dat deze zorgvuldig wordt gekozen. Pieter en Kaat maken er een punt van om met hun onderneming NoteSupply mensen te begeleiden in hun zoektocht naar de ideale muziek voor hun feest. En dat hoeft niet enkel de bekende namen te zijn. Ze noemen zich “muzieksommeliers” en hebben een heel gevarieerde databank van muziekensembles, DJ’s en solo-artiesten die ze matchen aan de persoon en het evenement waar de muziek voor zal dienen. Desnoods stellen ze zelf iets nieuws op de ideale muziekmatch te verzekeren.

Als professioneel geschoolde muzikanten hebben Pieter en Kaat uiteraard een oor voor goeie muziek. Het was dan ook een grote ontgoocheling toen ze vaststelden dat er op evenementen of feesten vaak heel weinig aandacht geschonken wordt aan de keuze van de muziek. “Bedrijven die evenementen organiseren zoals bedrijfsfeesten, huwelijken personeelsfeesten, etc., vallen vaak terug op dezelfde boekingskantoren, hetzelfde genre en dezelfde groepen. Het is jammer om te zien dat men zoveel aandacht besteedt aan originele aankleding en eten maar dat de muziekkeuze vaak weinig of helemaal niet gecureerd wordt”, aldus Pieter.

Pieter en Kaat beslisten om NoteSupply op te richten, een dienst die mensen kunnen inroepen om muziek op hun evenementen of feesten perfect af te stemmen op wat ze graag horen, de sfeer die ze willen creëren en de “ziel” van het feest: “We vonden het tijd om de mensen te laten zien wat er bestaat op gebied van muziek. Je kunt zo veel creatiever met muziekkeuze omspringen dan er nu gedaan wordt. We vinden het belangrijk dat de diversiteit die er is in de muziekwereld, ook blijft voortbestaan en zijn weg vindt tot bij de mensen. Vandaar NoteSupply: een gevarieerde databank van allerlei genres en muzikanten.”

We vonden het tijd om de mensen te laten zien wat er bestaat op gebied van muziek.

NoteSupply heeft intussen een databank aangelegd van meer dan 350 muzikanten. Het aanbod gaat van klassieke ensembles over DJ’s tot coverbands, jazzbands, ludieke fanfares, opera zangeressen… Er is slechts 1 gemeenschappelijke deler: kwaliteit. Pieter en Kaat kennen de meeste muzikanten persoonlijk en weten wat ze kunnen en waarvoor ze staan. Wanneer onbekende namen een aanvraag indienen om deel uit te maken van NoteSupply, gaan ze zorgvuldig na wat de ervaring, skills en sfeer is die de muzikant uitstraalt. “Pas als we 100% vertrouwen hebben dat die muzikant een feest op de gepaste manier zal opluisteren, schakelen we hem of haar in.”

Het wordt tijd dat men er zich van bewust wordt dat performen een full time job is voor muzikanten en dat ze er dus eerlijk voor verloond moeten worden.

De verloning van een muzikant blijft een heikel punt volgens Pieter en Kaat. “We zien dat er bij evenementen heel veel budget uitgaat naar aankleding, eten en drinken, activatie, communicatie, etc. Het aandeel dat overblijft om muzikanten te vergoeden is verwaarloosbaar”, stelt Pieter. “Het is wordt tijd dat men zich ervan bewust wordt dat dit voor muzikanten een full time job is. Zij leven van de performances die ze geven. Vergeet ook niet dat er heel wat voorbereidingswerk mee gepaard gaat. Instrumenten zijn ook duur; de opleiding ook. Wij willen enkel inzetten op evenementen waarvan we weten dat de organisatoren ook bereid zijn om een eerlijke prijs te betalen voor van de muzikant. Daar ligt ook de trots van een muzikant: eens hij/zij weet dat er een correcte verloning tegenover staat, doet hij/zij wat moet gebeuren. Ze zorgen er meestal met heel veel plezier voor dat het 100% goed zit.”

Deel het verhaal van Pieter Vandermeiren,

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen