Noen en Eiskreem
Mensen die toffe dingen doen.

Niets zo heerlijk als vers ijs op een hete zomerdag. Of, als het weer wat tegenzit, een stevige kop koffie met een even stevig stuk taart. Food for the soul, zoals ze zeggen. In beide gevallen kan je terecht bij Bart en Jolijn. Zij bouwden met hun ontbijt- en lunchzaak Noen in Mechelen een mooi en eerlijk vervolg op Eiskreem. Lekkere ijsjes, ontbijt en lunch gemaakt met échte ingrediënten, puur van smaak en oorsprong.

Het is gezellig druk bij Noen. Bart loopt heen en weer tussen de toog en de ruimte waar hij vers ijs aan het draaien is. Jolijn host van tafel tot tafel. Ondanks de drukte verliest geen van beiden de glimlach. Zowel Bart als Jolijn maken tijd om even een praatje te maken met hun klanten. “Wij hebben alleen maar toffe klanten. Mensen komen bewust naar ons omdat ze hier willen eten. Omdat ze het belangrijk vinden wat wij doen,” klinkt het.

Bart startte een aantal jaar geleden met Eiskreem, een abonnement op heerlijk, thuisgeleverd ijs. Geen smaak- of kleurstoffen, enkel vers, handgemaakt ijs met seizoens-ingrediënten. “IJs draaien is iets fascinerends. Je kunt er zoveel meer mee doen. Ik wou dan ook een alternatief voor alle brol die er helaas vaak voor handen is. Echt ijs maak je niet met poedertjes. Je gebruikt échte producten,” vertelt Bart gepassioneerd. Na een tijdje gaf ook Jolijn haar job in de media op en startten ze samen Noen op. “We willen hier een soort thuisbasis creëren voor mensen die belang hechten aan lekker en eerlijk eten.”

Elke dag werken wij voor andere mensen. We zorgen dat zij het aanbod krijgen dat we zelf misten in de horeca.

“Die thuisbasis is ook echt onze thuis geworden, we werken dag en nacht samen. Al hebben we nu de regel ingevoerd dat we na 21 uur niet meer over het werk mogen babbelen,” lacht Bart.

Het is hard gegaan voor dit jonge ondernemerskoppel. En het stopt niet bij Noen. Een tijdje terug startten ze ook een milkshakebar een beetje verder in Mechelen. “Dat was voor ons de logische volgende stap,” zegt Bart. Bart en Jolijn hebben de ondernemersmicrobe duidelijk te pakken. En die ondernemersmicrobe geven ze ook door aan andere mensen. Het meisje dat in hun milkshakebar aan het werk is, heeft sinds kort haar bijberoep als schrijnwerker omgezet naar hoofdberoep. Ze mag de milkshakebar gratis als een soort vitrine gebruiken om haar meubellijn te tonen aan de mensen. Bart en Jolijn zijn heel fier dat ze daar deel van kunnen uitmaken. “Wij hebben zelf ook veel kansen gekregen, we steunen graag andere mensen die met iets tofs bezig zijn.”

Deel het verhaal van Bart Lenaerts

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.