NNOF
een duurzame kantooromgeving

Wat als je afgedankte kantoormeubelen een nieuw leven geeft? Vergaderen aan een tafel die eerder als bureau werd gebruikt, het is eerder de uitzondering dan de regel. Als het aan Anne Lenaerts van NNOF ligt, komt daar in de toekomst verandering in. Zij maakt duurzame transformaties van kantoormeubilair tastbaar op de werkvloer én biedt ook een nieuwe vorm van samenwerken aan.

Anne Lenaerts, die zelf plaats neemt achter een “gennofd” bureau: “Het idee van NNOF is ontstaan uit gewoon gezond boerenverstand. We zijn ook een kantoorverhuisbedrijf en stellen vast hoeveel afval van kantoormeubilair op de afvalberg terechtkomt. Om daar iets aan te doen zijn we beginnen “nnoffen”.”

Kiezen voor duurzaamheid is niet altijd de gemakkelijkste keuze. Maar je krijgt wel veel waardering terug.

“Voor ons is wat wij doen, duurzame transformaties verwezenlijken, een werkwoord. Door te “nnoffen” maak je duurzaamheid in een werkomgeving tastbaar. Weten dat we dankzij dit concept op termijn eventueel termijn een hele fabriek die staal produceert kunnen ‘uitsparen’… is fantastisch. Dat geeft een goed gevoel.”

Op privévlak merkt Anne al veel verandering in de mindset van de mensen maar de stap naar de bedrijfswereld is nog iets anders. “De uitdaging is vandaag nog altijd om ons concept bekend te maken bij bedrijven. Maar dat neem ik er graag bij. En als je dan ziet dat het begint te werken en dat mensen op de werkvloer begrijpen waar duurzaamheid om gaat, dan voel je je wel gewaardeerd. Die positieve vibe vind ik gewoon super.”

Naast de uiterlijke transformatie van kantoren speelt NNOF ook in op de dynamiek op de werkvloer. “We begeleiden bedrijven ook om anders te werken. En het is dikwijls die combinatie met de fysieke transformatie die bijdraagt aan het geluk en welzijn van de medewerkers. Dat mensen blij zijn in hun omgeving en vlotter kunnen samenwerken is minstens even belangrijk als het transformeren zelf. Het doet iets met een mens als je dingen een nieuw leven kan geven. En ik wil zoveel mogelijk mensen laten delen in dat geluk.”

Deel het verhaal van Anne

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.