My Add On
betere mobiliteit voor iedereen.

Wie slecht ter been is, weet het wel: krukken zijn noodzakelijk maar allesbehalve handig. Ze doen snel pijn aan je handen en vallen steeds weer omver wanneer je ze even aan de kant zet. Marie Van den Broeck vond dat ze daar iets op kon vinden en startte tijdens haar studies met MySleeve, een oplossing die de dagelijkse frustraties rond krukken aanpakt.

Marie startte met haar idee toen ze haar oma hoorde klagen over de onhandigheid van haar krukken. “Ik heb een zeer lieve oma; altijd content; klaagt nooit. Tot de dag dat ze met krukken moest stappen. Dat was de enige keer dat ik haar ooit over iets hoorde klagen. Ik vond dat ik daar iets moest aan doen.” Ze bleef niet bij de pakken zitten. Tijdens haar studies Industrieel Ingenieur Ontwerper, zette Marie samen met twee studiegenoten het project “MySleeve” op. Ze had de ondernemersmicrobe meteen te pakken en stampte na haar studies haar onderneming “My Add On” uit de grond.

Mijn drive zit in het oplossen van échte noden van mensen; niet in het creëren van producten.

Het is voor Marie erg belangrijk om haar producten goed af te stemmen op hun gebruikers. Ze betrekt haar klanten heel intensief in het ontwerpen, testen en verbeteren van de MySleeve. “Ik heb intussen al een aardige community opgebouwd van mensen die mijn product gebruiken. Zo krijg ik heel waardevolle feedback die mij helpt om het product optimaal af te stemmen op de nood die het moet oplossen. Ik wil geen nutteloze producten de markt induwen. Voor mij moet het een échte frustratie de wereld uit helpen”, stelt Marie.

Voor Marie houdt het bij MySleeve niet op. Ze werkt volop aan andere accessoires die het gebruik van o.a. wandelstokken of rolstoelen zullen vergemakkelijken. “Binnenkort krijg ik twee stagiaires over de vloer. Ik hoop dat ze uiteindelijk kunnen blijven. Op dit moment doe ik alles alleen: van concept tot ontwerp, productie, verkoop en verdeling. Een paar extra handen zijn heel welkom”, lacht Marie.

Het is mijn droom om op termijn ook aan het grote plaatje bij te dragen en mee te werken aan betere mobilieit voor iedereen.

Marie denkt niet alleen aan het uitbreiden van haar productassortiment. “Door zoveel te praten met mensen met mobiele beperkingen, ben ik er me van bewust geworden hoe slecht toegankelijk onze openbare wegen en gebouwen zijn. Voetpaden liggen er soms erbarmelijk bij; deuren zijn niet breed genoeg voor rolstoelgebruikers; er zijn geen opstapjes, geen liften. Het is mijn droom om op termijn ook aan het grote plaatje bij te dragen en mee te werken aan betere mobiliteit. Dat kan volgens mij al vrij eenvoudig door bijvoorbeeld de docenten van stedenbouwkundige opleidingen meer te sensibiliseren rond de frustraties die gepaard gaan met beperkte mobiliteit. Er is nog heel wat werk aan de winkel op dat gebied. Het is enorm voldoenend om daar op mijn eigen manier toe bij te dragen.”

Deel het verhaal van Marie

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.