Moka Tales
authentieke interieurs die rust brengen

Moka tales is het geesteskind van Dorien. Samen met Moka projects en de B&B Moka en Vanille, vormt de winkel een plek waar je terecht kunt voor objecten met een ziel. Dorien noemt haar winkel een soulstore; een plek waar je je laat onderdompelen in een collectie van zorgvuldig geselecteerde, authentieke objecten en weefsels. Het assortiment van Moka Tales wil een bijdrage leveren tot een oprechte en bewustere levensstijl. 

Dorien heeft een onstilbare honger naar schoonheid en esthetiek. Die voorliefde voor mooie dingen was bij haar al merkbaar toen ze nog kleuter was. “Ik herinner me nog dat ik als kleuter al een heel gedefinieerd beeld had van hoe een ruimte er moest uitzien”, vertelt Dorien. “Toen mijn ouders mijn kamer wilden herschilderen, maakte ik er een punt van dat er in die kamer een muur moest gemetst worden, zodat ik niet los op de wasbak moest kijken. Wanneer ik nu, zoveel jaren later, terug in die kamer kom, zie ik nog steeds dat dat een goeie zaak is geweest. Ik was toen blijkbaar al heel erg bezig met ruimtes en esthetiek.”

Als je merkt dat je er niet meer 100% voor wilt gaan, dan moet je durven stoppen en je heroriënteren.

Moka Tales kwam er na een omweg in de carrière van Dorien. Ze werkte vijftien jaar lang als neurolinguïste in haar praktijk voor cognitieve stoornissen in Antwerpen. Ze werkte er met hart en ziel maar onderhuids bleef de creatieve microbe kriebelen. Dorien volgde meerdere creatieve opleidingen in avond- en weekendonderwijs. Ze werkte haar studie als interieurarchitecte af terwijl ze haar praktijk runde. Uiteindelijke maakte ze de beslissing om volledig te gaan voor haar droom. “Ik had het gevoel dat ik niet meer verder kon groeien in mijn praktijk. Ik miste de creativiteit waar ik na de uren wel mee bezig was. En ik vind dat, als je iets niet meer voor de volle 100 procent doet, je best stopt en je in iets anders verdiept, legt Dorien uit. “na het uitvoeren van een groot project voor mijzelf – de verbouwing van een eeuwenoude langgevelhoeve – besliste ik om volledig om te schakelen”, aldus Dorien.

Ik ben altijd op zoek naar schoonheid en authenticiteit.

Dorien runt intussen zowel haar zaak Moka Projects als haar winkel Moka Tales en een gastenverblijf Moka & Vanille. In elke tak van haar onderneming neemt ze haar klanten mee op een bewuste zoektocht naar schoonheid. “Ik ben altijd op zoek naar schoonheid, harmonie en authenticiteit. Ik wil de mensen meenemen op een zoektocht naar een manier van leven en wonen die rust brengt. Een klant vertelde me onlangs dat we van hun huis een échte thuis hebben gemaakt; dat ze daardoor minder de nood voelden om op vakantie te gaan omdat het thuis zo goed was. Zo’n feedback maakt mij heel erg blij en levert nieuwe energie op om met vernieuwd enthousiasme aan de slag te gaan in een volgend project”, lacht Dorien.

Deel het verhaal van Dorien

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.