Mighty Monday
ondernemers in binnen- en buitenland

Mighty Monday helpt bedrijven met al hun HR-vraagstukken. Oprichter Michal Teunkens zag hoe kleine kmo's vaak met dezelfde personeelsvraagstukken worstelen. Zijn doel is om bedrijfsleiders hierin te begeleiden, zodat deze zich ten volle op hun passie kunnen toeleggen.

“Als een soort van externe personeelsdienst nemen we de zorgen van een bedrijf weg”, vertelt Michal. Veel kmo's zijn ooit ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby of passie. Wanneer zo'n bedrijfje dan groeit en personeel in dienst neemt, komt daar vaak meer bij kijken dan gedacht. “Soms raken bedrijfsleiders overweldigd door de personeelsadministratie, of weten ze niet goed hoe om te gaan met specifieke noden van personeel. Wij ondersteunen hen daarin, zodat ze zich opnieuw kunnen focussen op wat ze zelf het liefste doen”, legt Michal uit.

De eerste contacten met de klant en het analyseren van de problemen zijn voor Michal de boeiendste momenten. “Het oplossen van die specifieke vraagstukken en de creativiteit die daar bij te pas komt, daar haal ik veel voldoening uit”, beaamt Michal. “Ik vind het ook het fijnste om met langetermijnpartners te werken. Hoe beter je een bedrijf kent, hoe beter je hen kan helpen. Soms doen we ook wel eens een korter project, om te zien of het klikt tussen ons en de klant.”

Mighty Monday is zelf op korte tijd snel gegroeid. “Ik wil op termijn van Mighty Monday een modelbedrijf maken wat HR-betreft. Je kan andere bedrijven niet zeggen wat ze moeten doen, als je het zelf niet toepast”, benadrukt Michal. “Maar het feit dat je mensen te werk stelt, is op zich al een mooie verwezenlijking. Dat we dan ook nog eens bedrijfsleiders en hun personeel helpen om hun eigen sterktes uit te spelen, maakt het nog mooier.”

Ondernemers helpen ondernemen, daarnaar streven zowel wij als ons goede doel.

Michal helpt niet enkel Belgische ondernemers om hun bedrijf beter te runnen, hij heeft ook een groot hart voor ondernemers in ontwikkelingslanden: “Onlangs nam ik deel aan de Trias Trail in Oeganda. We zamelden geld in voor USSIA, een organisatie die startende ondernemers in Oeganda ondersteunt. Dankzij onze bijdrage met de Trias Trail, kan USSIA quasi gratis advies en begeleiding geven aan jongeren die willen starten als zelfstandige. Een geweldig initiatief, twee derde van de Oegandese bevolking is immers jonger dan 20 en er zijn te weinig jobs voor die jongeren.”

Deel het verhaal van Michal

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen