Marbles
vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid op de werkvloer.

Een job die je energie en vrijheid biedt zodat je werk optimaal met gezinsleven kunt combineren. Klinkt als muziek in de oren, toch? Tom Herrijgers zette dat idee om in de praktijk  toen hij zijn digitaal communicatiebureau Marbles herstructureerde. Hij betrekt zijn werknemers volledig in alle aspecten van zijn onderneming en biedt hen heel wat vrijheid gaande van onbeperkt verlof tot een volledig flexibele uurrooster. Het levert hem een gelukkig, hecht en productief team op én geeft hem terug tijd om met nieuwe dingen bezig te zijn.

Wat voor Tom Herrijgers begon als een bedrijf dat websites bouwde, groeide op een tiental jaar uit tot een volwaardig digitaal communicatie- en marketingbureau. “Dat pad liep echter niet over rozen”, nuanceert Tom. “We hebben best wel een donkere periode meegemaakt.” Na de overname van 2 concurrerende bedrijven, volgde een herstructurering. Op een paar jaar tijd, vertrok zowel zijn vennoot als een heel aantal personeelsleden. Wat een knallende doorstart moest worden, werd een periode van moeilijke beslissingen. Die beslissingen maakte Tom samen met zijn team. 

“Ik wilde verdergaan met Marbles; maar dan wel op de manier die haalbaar was voor zowel mijn team als mezelf. Vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid werden de hoekstenen van de onderneming." Het team bekijkt zelf hoe het de vooropgestelde winst zal halen; wie welke taken op zich zal nemen en hoe alles tijdig bij de klant geraakt. “De verantwoordelijkheid ligt bij mijn werknemers. Zo maken we haalbare planningen en betrekken we iedereen bij alle aspecten van de onderneming. Iedereen weet exact welke inkomsten er zijn en waar de uitgaven naartoe gaan. Die transparantie werkt heel bevrijdend”, licht Tom toe.

Behandel je mensen zoals je zelf behandeld wil worden. Wil je graag verantwoordelijkheid en vrijheid; gun je mensen dat dan eveneens.

Vrijheid is een belangrijk aspect van de bedrijfscultuur van Marbles. Iedereen vult er zijn 38 uren werkweek volledig flexibel in. Verlof is onbeperkt. Werknemers werken van verscheidene locaties en op heel gevarieerde tijdstippen. “Ik vind het zelf belangrijk om op woensdag mijn kinderen van school te halen en wat tijd samen te spenderen. Ik wil dat mijn werknemers diezelfde vrijheid krijgen om te doen wat hen gelukkig maakt”, verduidelijkt Tom. “Een van onze werknemers is een maand naar Finland vertrokken om zijn vriendin te volgen die er stage ging doen. Hij kon er perfect tijdens de week werken en had ’s avonds en in het weekend tijd om met zijn vriendin het land te verkennen. Een win-win situatie.” 

Ik wil een gezonde onderneming. Dat impliceert het halen van de vooropgestelde cijfers maar evenzeer werknemers die zich goed in hun vel voelen.

Tom heeft een hecht en loyaal team om zich heen. “Mensen hebben zoveel meer in zich dan het takenpakket dat ze toevertrouwd krijgen. Het is fijn om hen te laten groeien in dit bedrijf”, lacht Tom tevreden.

Deel het verhaal van Tom

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.