Madam Bakster
Onderneemt door met haar duurzame, veganistische taarten iedereen van desserts te laten genieten, en met haar filosofie de wereld een stukje warmer te maken

Al van jongs af aan tovert Laura desserts op tafel. Wat begon als hobby, groeide al snel uit tot wat het vandaag is: een bakkerij en koffiehuis waar je zonder zorgen kan genieten van lekkere taarten en nog veel meer. Allemaal veganistisch en dus guiltfree! Met haar ondernemerschap wil ze van de wereld een mooiere plaats maken. 

Het talent om te bakken zat er dus al langer, maar het concrete idee voor Madam Bakster kwam er toen Laura met een vriendin koffie ging drinken. “Ik merkte dat ze altijd haar koekje aan de kant hield. Mijn idee is gegroeid doordat mensen collectief desserts bannen uit hun dieet en bestempelen als ongezond. Tijdens mijn studies Talen- en letterkunde miste ik ook iets. In de grote aula ben je slechts een nummertje en niemand kent je echt, je maakt geen verschil. Dat probeerde ik in te vullen via mijn hobby: ik richtte een blog op en ben beginnen bakken”, zo vertelt ze.

Overdag zat ik op de schoolbanken en 's avonds bakte ik. Tot ik plots een grote bestelling kreeg

De sprong kwam er dankzij een grote bestelling, die alles in een stroomversnelling bracht. “Aanvankelijk was het mijn bedoeling om het bakken als hobby te doen. Overdag zat ik op de schoolbanken en ’s avonds bakte ik, in de oven bij mij thuis.”, zegt Laura. Op een dag kreeg ik een bestelling van 400 koekjes voor Danone. Toen heb ik besloten om er voor te gaan.”

Het team van Madam Bakster telt vandaag zes leden die heel team-gedreven samenwerken. Het is van groot belang dat iedereen zich kan vinden in de missie van de bakkerij. Er is zeker geen klassieke hiërarchie, ze eten elke middag samen en koken soms voor elkaar veganistisch.

Desserts symboliseren voor mij zorgeloos samen genieten. Met Madam Bakster wil ik een feel-good merk worden

Een belangrijk doel als onderneemster is voor Laura mensen samenbrengen. Zelf vertelt ze hierover: “Velen willen gezonder eten of hebben een allergie, en zij kunnen ook van onze taarten genieten. Ik heb de nood om mensen op meerdere vlakken samen te brengen en wil de komende jaren een feel-good merk worden dat mensen wakker kan schudden en een positieve boodschap de wereld in stuurt. Er bestaat al genoeg negativiteit”.

Ik wil een warmer klimaat creëren waar positiviteit de maatstaf is

Voor Laura draait het allemaal om die inspirerende factor: “Ik heb zelf ervaren dat we in een individualistische wereld leven waarin mensen snel oordelen en het negatieve zien. Als ik voor een aantal mensen al iets kan betekenen, ben ik heel tevreden!”

Als onderneemster geeft ze ook veel lezingen over deze levensfilosofie. “Daar krijg ik vaak lieve commentaren op, dat het voor velen herkenbaar is en deugd doet dat er mensen strijden voor een warmere wereld. Ik wil evolueren naar een maatschappij waarin we elkaar het geluk gunnen. Dat heeft een supergrote positieve impact. Mensen die je zien groeien en daar inspiratie uit putten, en de kracht en moed hebben om anderen ook te complimenteren, daar wil ik samen voor gaan”, vertelt Laura.

Deel het verhaal van Laura

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.