Lingerie ZiTa
service op maat en vrouwen met zelfvertrouwen

Een leuk ondergoedsetje dat perfect past bij jouw vormen en temperament, geeft je vleugels. Lingerie mag dan meestal wel verborgen zitten onder jouw kleren; het heeft wel een merkbare invloed op je zelfbeeld. Daar is Jessy zich van bewust. In haar lingeriezaak ZiTa helpt ze vrouwen de perfecte Bh te kiezen, iets wat niet voor elke vrouw evident is.

Vrouwen veranderen gemiddeld zeven keer van Bh maat. “Bij het aankopen van een nieuwe beha, is professioneel advies over de maat en pasvorm van elke beha heel belangrijk. Lingerie is immers niet louter een zaak van comfort, maar draagt ook bij tot een beter zelfbeeld van elke vrouw. Wanneer vrouwen bij ons binnenstappen is het aftoetsen van hun wensen het belangrijkste moment. In tijden van online shoppen kunnen wij het verschil maken in persoonlijk contact, specifieke wensen én aandacht voor de dames met speciale maten of vormen.

Ook de service die we geven aan onze klanten is onze prioriteit. Wij gaan daarin vrij ver. Dames die het fijner vinden om te komen passen wanneer er niemand in de winkel is, geven we de mogelijkheid om na de openingsuren te komen. Dan hebben ze alle rust en discretie om samen met ons de ideale Bh te vinden.”

Heel wat vrouwen zijn na een borstoperatie op zoek naar een discrete en warme omgeving waar ze op een professionele manier worden geholpen bij het uitzoeken van hun prothese, prothese-lingerie of badmode.

Lingerie ZiTa werkt samen met professionele bandagisten om een persoonlijke service te bieden aan vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. “Een bekwame bandagist meet de juiste prothese aan en helpt met de financiële afhandeling. Daardoor hoeven de dames zelf niets meer te ondernemen voor de terugbetaling van hun prothese. Zo nemen we zoveel mogelijk extra zorgen van deze vrouwen weg”, aldus Jessy. Jessy reserveerde de volledige bovenverdieping van haar winkel voor een assortiment voor dames die een borstoperatie hebben ondergaan. 

In plaats van oud ondergoed weg te gooien, willen wij er minder gegoede vrouwen plezier mee doen.

Jessy zette haar schouders onder “Vrouwen ondersteunen vrouwen”. Met het initiatief willen Vlaamse lingeriewinkels nog bruikbare Bh’s inzamelen om alle vrouwen kwaliteitsvol ondergoed te kunnen aanbieden. Zeventien Vlaamse lingeriezaken werkten mee aan het nobele initiatief. “We horen in de winkel vaak dat heel wat vrouwen nog bruikbare bh’s in de kast hebben liggen die ze niet meer dragen omdat hun maat is veranderd of omdat ze de lingerie niet meer mooi vinden. In plaats van deze weg te gooien, willen wij er andere, minder gegoede vrouwen een plezier mee doen.” De ingezamelde bh’s komen terecht in de tweedehandswinkels van Oxfam, waar ook mensen met minder middelen ze kunnen kopen. De opbrengst van die verkoop gaat rechtstreeks naar de projecten van Oxfam in het Noorden en Zuiden.

Samen met andere ondernemers werken we aan de verbindende kracht van onze gemeente.

Samenwerking is voor Jessy erg belangrijk. Als ondernemer in een kleine deelgemeente wil ze met haar zaak een ankerpunt zijn waar mensen terechtkunnen. Ze werkt heel nauw samen met collega-ondernemers om de gemeente zo sprankelend mogelijk te maken. “Zo zorgen we voor een nieuwe, positieve wind door samen leuke evenementen zoals modeshows, een eindejaarwandeling,… te organiseren. Ook met de plaatselijke jeugbewegingen probeert Jessy een dynamische samenwerking te verzekeren. “Onze jeugd zijn de ondernemers van morgen! Hen stimuleren verzekert de toekomst van onze gemeente! ” aldus Jessy.

Deel het verhaal van Jessy

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.