Kids in the Picture
kwalitatieve portretfoto's die blijven

Een foto legt fijne herinneringen vast voor altijd. Kids In The Picture zorgt ervoor dat sleutelmomenten in je leven vastgelegd worden op een hele serene manier. Miet Neirinckx koos tien jaar geleden resoluut voor een carrière als portretfotografe. Ze maakt wondermooie portretten van families, kinderen, pasgeboren baby’s en zwangere vrouwen. Ze zorgt ervoor dat de vluchtige momenten herinnerd worden aan de hand van mooi, kwaliteitsvolle foto’s.

Miet volgde een ingenieursopleiding en was een tijd lang actief in de farmaceutische sector, toen ze geconfronteerd werd met een burn-out. Ze dacht grondig na over haar carrière en besloot om haar passie en talent voor fotografie verder uit te bouwen. “Ik maakte vaak portretten van mijn eigen kinderen en dat viel blijkbaar in de smaak bij vrienden en familie. Ik werd vaak gevraagd om ook van hen foto’s te maken. Ik vond het zo leuk dat ik besloot om de sprong te wagen en me verder te bekwamen in fotografie”, licht Miet toe.

Het voelt goed om een moment in iemands leven vast te leggen dat zonder jou zo snel zou vervagen.

Miet voelde al vrij snel dat ze een voorkeur had voor fotografie met kinderen. Ze begon meer fotosessies te doen met pasgeboren baby’s en ontdekte dat haar passie vooral in deze groep lag. “Er is iets magisch aan een fotosessie met een pasgeboren baby. Baby’s evolueren zo ongelooglijk snel. Op een maand tijd kunnen ze er al helemaal anders uitzien. Net dat maakt het zo speciaal: als fotograaf leg je een moment voor iemand vast dat heel snel vervaagt.”

Miet ziet vaak mensen meerdere keren terug in haar studio. Zo leeft ze mee met de belangrijke mijlpalen in hun leven. “Ik vind het belangrijk om de verbondenheid tussen de mensen te laten zien op foto. Hoe ze zich gedragen ten opzichte van elkaar. Hoe ze naar elkaar kijken. Als je drie uur met elkaar in de studio doorbrengt voor een fotosessie, dan bouw je een band op en kan je goed inschatten hoe mensen met elkaar verbonden zijn.”

Fotografie is hard werk. Klanten zien enkel de tijd die je achter de lens spendeert maar onderschatten hoeveel tijd en precisie er in voorbereiding, bewerking en print steekt.

Miet vindt het belangrijk dat een fotograaf ook correct wordt verloond. Ze wijst collega-fotografen erop dat hun prijszetting niet te laag mag zijn. “Als fotograaf steek je heel wat uren in zaken die jouw klanten niet zien: voorbereiding, styling, bewerking, afwerking, afdrukken, etc. Het is soms moeilijk voor mensen om in te zien dat daar een correcte verloning moet tegenover staan. Een leuke instagram foto is niet te vergelijken met een professionele fotosessie. Een professionele fotograaf kan gewoon meer kwaliteit steken in zowel de fotosessie zelf als de print die nadien aan de klant gegeven wordt”, verduidelijkt Miet. 

Ik wil mezelf blijven uitdagen om beter te worden.

Miet exploreert intussen verder welke kant ze als fotografe nog op kan gaan. Ze bekwaamt zich in portretfotografie en zoekt hoe ze daarin verder kan groeien. “Ik wil mezelf blijven uitdagen om beter te worden en om bij te leren. Ik vind het fascinerend hoe anders het is om te werken met baby’s dan bijvoorbeeld met een dame op leeftijd. Je beginpunt als fotograaf is helemaal anders en je kunt heel andere dingen op beeld vastleggen. Ik vind het geweldig om te ontdekken dat je zelfs na tien jaar nog heel wat kunt bijleren”, lacht ze.

Deel het verhaal van Miet

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.