Herbafix
gezonde voeding voor dieren

“Goede voeding is de basis voor een goed leven, en dat geldt zowel voor mens en dier.” Ieder baasje wil het beste voor zijn trouwe viervoeter, maar in het gamma dierenvoeding is het niet evident om door de bomen het bos te zien. Met HerbaFix introduceert Kristel Fierens koudgeperste hondenvoeding, waarbij wetenschappelijk gevalideerde combinaties van natuurlijke, verse producten centraal staan. “Door mijn ervaring als voedingsdeskundige voor dieren, weet ik hoe enorm de impact van natuurlijke en kwalitatieve ingrediënten is op het welzijn en goed voelen van dieren. Dieren die zich super in hun vel voelen… dat vind ik het allerbelangrijkste, daar doe ik het voor!”

“Koudgeperste hondenbrokken vergemakkelijken de verteerbaarheid van eiwitten zoals kip, zalm en lam. Bovendien blijven de ingrediënten daardoor vers.” Dankzij haar achtergrond als dierenvoedingsdeskundige en geïnspireerd door de moeilijke eetgewoonten van haar trouwe viervoeter Thor, besloot ze 2,5 jaar geleden het heft in eigen handen te nemen. Kristel richtte het merk HerbaFix op en bracht haar formule op de markt. “Voorkomen is beter dan genezen, dat is mijn filosofie.” HerbaFix is er voor alle honden, groot en klein, maar richt zich ook op honden met specifieke kwaaltjes of moeilijke eters.  “Door mijn studies heb ik altijd vrij streng naar voeding gekeken. Dan stel je vast dat er weinig merken zijn die zich ontfermen over dieren met moeilijk eetgedrag of allergieën.” Deze leemte vullen mijn producten op. Het stopt echter niet bij hondenbrokken. Met productontwikkeling als hobby breidt Kristel haar assortiment verder uit. “Elk baasje heeft al aan levende lijve ondervonden dat pillen toedienen aan een dier geen gemakkelijke opgave is. Daarom ontwikkel ik ook supplementen die op een aangename manier toe te dienen zijn.

Voor het samenstellen van de formules laat ik me leiden door mijn intuïtie. Steeds met de intentie om dieren meer in hun eigen kracht te laten staan.

“De ontwikkeling van een product start dus telkens bij het detecteren van een probleem, bijvoorbeeld een allergie. De volgende stap is dan om  enerzijds te achterhalen welke specifieke eigenschappen deze honden gemeenschappelijk hebben en anderzijds te kijken met welke producten ik de situatie van deze honden kan verbeteren. Wanneer ik de formules samenstel, laat ik me leiden door mijn intuïtie. Steeds met de intentie om dieren meer in hun eigen kracht te laten staan.” HerbaFix is dan wel een one-woman show, maar onderzoek naar potentiële recepten gebeurt altijd in samenspraak met wetenschappers. “Dierenartsen met wie ik samenwerk testen mijn formules uit en geven feedback.” Kristel houdt ervan om samen te werken met zelfstandigen en freelancers om het ontwerp van verpakkingen, marketing, PR, etc. optimaal uit te besteden. “Van de mensen met wie ik samenwerk, vraag ik respect, en uiteraard liefde voor dieren. Maar ook finesse en efficiëntie: iedereen heeft zijn doel en zijn job en dat moet op een toffe manier gebeuren.

Ik wil een bijdrage leveren aan het goed voelen van dieren, en zo onrechtstreeks ook van mensen. Een dier brengt ons elke dag vreugde. Hier moeten we dankbaar voor zijn.

Naast haar samenwerking met dierenartsen en speciaalzaken die met dezelfde filosofie hun job uitoefenen, beheert Kristel haar webshop en heeft ze sinds kort een belevingswinkel voor de kerstperiode in Belsele. “Quality time tussen hond en baasje is belangrijk, aangezien een hond deel uitmaakt van het gezin. Je kan bijgevolg dus even goed samen inkopen doen.” Wat de nabije toekomst betreft, heeft Kristel een duidelijk plan: “Ik zou ook graag workshops organiseren voor baasje en hond, bijvoorbeeld rond vachtverzorging.

HerbaFix draait om voeding op basis van natuurlijke ingrediënten die preventief werken, en is gevalideerd door wetenschappelijk onderzoek.

Ook op lange termijn heeft Kristel reeds doelen gesteld. “Enerzijds zou ik mijn assortiment willen uitbreiden. Hiervoor moet ik nog aftoetsen hoe ver ik daarin kan gaan, en het moet natuurlijk plezant blijven! Anderzijds wil ik als bedrijf graag ook iets gaan betekenen voor andere dieren, en mijn voeding breder verdelen in dierenspeciaalzaken met dezelfde filosofie.” Hierin is het voor Kristel van uiterst belang dat HerbaFix trouw blijft aan haar roots en waarden. “Zelf ben ik een recyclage freak. Naast het belang van natuurlijke producten en de preventieve aard ervan, hecht ik heel veel belang aan het ecologische aspect: de manier waarop de voeding wordt vervaardigd. Elke keuze die ik maak, gebeurt met een reden: van het gebruik van plantaardige oliën tot het uitzicht van de verpakking en de keuze van inkt. Dit maakt een verschil, en dat is dan ook waar HerbaFix voor tekent.”

Deel het verhaal van Kristel

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.