Flow Pilots
digitale transformatie voor iedereen

Het is zoeken met een vergrootglas naar vrouwen die aan het hoofd van een technologiebedrijf staan. Dewi Van De Vyver is één van die witte raven. Met haar bedrijf Flow Pilots helpt ze bedrijven om sneller en efficiënter digitaal te transformeren. Voorbij de hypes en het hokjesdenken.

Flow Pilots bouwt digitale producten en diensten voor bedrijven, en leidt ook hun digitale transformatie in goede banen. Het Antwerpse technologiebedrijf is onder andere huisleverancier voor de mobile banking applicatie van Axa, ontwikkelde de app waarmee de Antwerpse gemeenteraadsleden stemmen en krijgt met de Internet of Things-oplossing Buck-e (die fietskilometers meet en beloont) de schoolgaande jeugd massaal aan het fietsen.

“We zijn een technologiebedrijf, maar we pinnen ons niet vast op één technologie”, benadrukt Dewi. “Soms hebben we het gevoel dat je als bedrijf onmiddellijk mee moet zijn met de laatste nieuwe trends zoals artificiële intelligentie of ‘Internet of Things? Wij kijken naar het probleem, en we kijken welke technologie dat het best kan oplossen. Je moet het niet ingewikkelder maken dan het al is.”

Je moet loskomen van het analoge denken. Je moet kijken vanuit de mogelijkheden van de nieuwe, digitale wereld.

‘Digitale transformatie’ is verre van nieuw, maar volgens Dewi is er bij veel bedrijven en organisaties nog werk aan de winkel. “Digitale transformatie is in veel ondernemingen nog puur het digitaliseren van een analoog proces. De boekhouding verhuizen van Excel naar een softwareprogramma en eventueel een app. Maar je moet vooral loskomen van het analoge denken. Je moet kijken vanuit de mogelijkheden van de nieuwe, digitale wereld. En dan is één plus één plots veel meer dan twee en kan je veel meer impact hebben.”

Een voorbeeld van dat digitale denken is Buck-e, dat Flow Pilots samen met The Studio van Belfius ontwikkelde. Kinderen die naar school fietsen in plaats van door mama of papa met de auto te worden gedropt, verzamelen punten die ze omzetten in een virtuele munt waar ze bij de lokale handelaar of bij de gemeente iets kunnen kopen. “Dat project bestond al, maar het uittellen van de punten gebeurde in een Excel-file. De gespaarde munten werden fysiek uitgedeeld in de scholen. Het idee was dus niet schaalbaar. Daarnaast konden alleen fietsers het gebruiken, terwijl wandelen natuurlijk ook prima is voor de mobiliteit en het milieu.”

“Wij hebben sensoren in sleutelhangers verwerkt en een platform gebouwd om al die data te verzamelen. De kinderen hebben een betaalkaartje gekregen, scholen en gemeenten kunnen kijken hoeveel kilometers kinderen fietsen of wandelen, en via een app kunnen de ouders de gespaarde munten checken. Het aantal fietsende schoolkinderen is echt beginnen boomen dankzij die digitale oplossing.”

Ik heb ook twee handen, waarom zou ik minder goed een lamp kunnen aansluiten dan een man?

Dewi stond in 2011 samen met haar ex-partner Koen mee aan de wieg van Flow Pilots. In februari volgde ze hem op als CEO. In een sector waar de vrouwen fors ondervertegenwoordigd zijn, is ze aan het hoofd van een technologiebedrijf al helemaal een uitzondering. “Wist je dat in 1984 nog 30 procent van de scholieren in STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics) meisjes waren? In de jaren ’60 huurden computerbedrijven overwegend vrouwen in, omdat ze punctueler waren. En de absolute pionier van de computerwereld was Ada Lovelace, die al in 1843 in een essay beschreef hoe een computer kon werken.”

“Meisjes zijn net zozeer als jongens in technologie geïnteresseerd. Het is een puur cultureel gegeven dat technologie nu een mannenwereld is. De eerste pc’s hadden schietspelletjes: ouders vonden dat iets voor zonen, niet voor dochters. Rond Steve Jobs had je ineens die hele geek community. Plots waren computers a boy’s thing. Ik heb een hekel aan dat hokjesdenken. Ik heb ook twee handen, waarom zou ik minder goed een lamp kunnen aansluiten dan een man? Als we het tij willen keren, dan moeten we daar vroeg mee beginnen. Technologie voor iedereen. Al in de kleuterschool!”

Hoe getalenteerd iemand ook is, de cultuur gaat altijd voor.

Dewi leidt ondertussen een team van 30 mensen, en Flow Pilots is bijna continu aan het rekruteren. “De eerste jaren dachten we dat we vooral mensen moesten aanwerven die ons aanvulden, en die dus helemaal anders waren dan de medewerkers die we al hadden. Maar daar ben ik van teruggekomen. De cultuur is onwaarschijnlijk belangrijk voor een bedrijf. Een bedrijfscultuur ontstaat uit de mensen die in het bedrijf werken, dus je moet bij het rekruteren vooral zoeken naar mensen die op een bepaalde manier in het leven staan. Dat heeft niets te maken met skills, of met introvert of extravert zijn. Dat gaat over kleine dingen: graag reizen, al eens een keer iets eten dat je nog niet kent, een pintje pakken na het werk.”

“Als ik tijdens een sollicitatiegesprek over onze teamdrinks begin en ik aan de andere kant van de tafel zero enthousiasme voel, dan weet ik dat ik niet moet doorvragen. Hoe getalenteerd die persoon ook is, de cultuur gaat altijd voor.”

Deel het verhaal van Dewi

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.