engels ramen en deuren
duurzame en esthetische ramen en deuren, de lange termijn

Van jobstudent tot CEO zag Didier Engels de kleine schrijnwerkerij van zijn grootvader uitgroeien tot een bedrijf dat 130 mensen te werk stelt. De ramen en deuren van engels worden in België volgens hoge kwaliteitsnormen geproduceerd, met aandacht voor duurzaamheid en esthetiek. “Een goed gevoel hebben over wat we doen, is voor ons belangrijk”, benadrukt Didier Engels.

“Ik was altijd al nauw betrokken bij het bedrijf”, vertelt Didier. “Als jobstudent hielp ik al in de productie of in het magazijn.” Toch was het niet vanzelfsprekend dat Didier ooit aan het hoofd van engels zou komen te staan. “Op een bepaalde leeftijd wou ik liever mijn eigen verhaal schrijven, zelf iets realiseren. Ik zag toen nog niet hoe ik dat ook met engels zou kunnen doen. Het is pas toen mijn vader ziek werd, dat ik ook echt in de zaak gestapt ben”, herinnert Didier zich.

“Vandaag ben ik fier op ons product: we leveren vakwerk, het is tastbaar en een meerwaarde voor de omgeving”.

“Toen ik aan het hoofd van het bedrijf kwam, hebben we goed nagedacht over onze waarden. Het zijn de spelregels die ons beleid bepalen”, vertelt Didier. “Kwaliteit is voor ons het belangrijkste, daarop willen we geen compromissen sluiten. We kiezen consequent voor de oplossing die op lange termijn de beste is, met aandacht voor esthetiek. Dit trekken we door in onze materiaalkeuze, de klantenbegeleiding, de adviezen die we opmaken tot zelfs hoe we met onze medewerkers omgaan.”

Dat laatste illustreert Didier met een voorbeeld: “Indien een medewerker zich niet goed voelt in zijn functie, maken we een uitgebreide oefening om voor hem of haar een andere plaats binnen het bedrijf te vinden. We vinden het ook belangrijk dat onze medewerkers in een aangename omgeving kunnen werken, dus we investeren in mooie werkplekken.”

De productie van ramen en deuren vindt volledig plaats in België. Dat is deels historisch gegroeid, maar is tevens een bewuste keuze omwille van de hoge kwaliteitseisen. “We leveren maatwerk en een vlotte timing is ontzettend belangrijk. We kunnen beter aan de vraag van de klant voldoen op deze manier. We verdienen er misschien iets minder aan, maar de klantentevredenheid is hoger”, verklaart Didier.

“Begrijp me niet verkeerd”, benadrukt Didier, “ik zeg niet dat rendement niet belangrijk is. Je moet de toekomst van je bedrijf verzekeren. Maar eens die drempel behaald is, kan je de keuze maken: wil je steeds sneller, steeds meer winst maken, of wil je iets solide opbouwen op lange termijn?”

“Ik wil mijn omgeving beter achterlaten dan ik ze gevonden heb”

Die langetermijnvisie weerspiegelt zich ook in het feit dat engels inspanningen levert om zo CO2-neutraal mogelijk te zijn. “We hebben ons laten adviseren door CO2logic, zij toonden ons hoe we onze uitstoot konden verminderen. Wat we niet kunnen verbeteren, compenseren we door te investeren in klimaatprojecten wereldwijd.”, legt Didier uit. “Maar we waren al goed bezig: we verwarmen via houtafval uit onze productie-eenheid en elektriciteit wekken we op via zonnepanelen.”

Deel het verhaal van Didier

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen