Ecobello
Ergonomisch en duurzaam poetsmateriaal.

Poetsen is voor veel gezinnen nu niet bepaald de  favoriete bezigheid. De meeste mensen willen wel graag een proper huis, maar zien er tegenop om te poetsen. Het vraagt veel tijd; tijd die de meesten liever op een andere manier spenderen. Om het poetsen net dat tikje gemakkelijker te maken, ontwikkelde Severine met Ecobello een duurzame poetsoplossing die een aanzienlijke tijdsbesparing belooft.

Het begon voor Severine toen ze na haar studies criminologie besloot om in de zaak van haar vader te stappen. Haar vader, Theo Zels, ontwikkelde 23 jaar geleden een poetssysteem dat tot op heden nog altijd gebruikt wordt in de zorgsector. Severine besloot om het systeem dat haar vader had bedacht voor o.a. rusthuizen en ziekenhuizen ook in te zetten voor particulieren en kleine zelfstandigen.
“We hebben het graag allemaal proper maar we willen er liever geen tijd insteken. Ik had dankzij mijn vader een oplossing in handen waarmee ik mensen heel wat tijd en energie kon besparen. Ik vond dat ik die dan ook moest delen met de wereld”.

Elke overweging die ik maak, moet in de lijn van duurzaamheid liggen

Met die gedachte richtte ze vier jaar geleden Ecobello op. Het poetssysteem van Ecobello optimaliseert alle handelingen tijdens het poetsen waardoor het zowel voordelig, ergonomisch en duurzaam is. “Duurzaamheid is voor mij altijd een evidentie geweest. Ik vind dat we moeten proberen om de wereld een beetje mooier te maken. Doordat ons systeem 90% water en poetsproduct bespaart, draagt Ecobello daar toch al toe bij."

Ecobello is enkel verkrijgbaar via de webshop en tijdens de zogenaamde 'home parties', gezellige bijeenkomsten waarbij Severine en haar Ecobello ambassadrices (Ecobella’s) de voordelen en de visie van Ecobello uitdragen. “Tijdens mijn studies criminologie heb ik ontdekt dat ik heel graag met mensen werk. Ik vind het fijn om onze producten op deze manier te verkopen. Zo houd ik vinger aan de pols bij mijn klanten en hoor ik ook rechtstreeks hoe mijn producten een positieve impact hebben op hun dagelijks leven.”

Ik geef mensen 2 weken extra vakantie per jaar.

Zo zijn de meeste van haar klanten enorm opgetogen over de tijdsbesparing die ze dankzij Severine winnen. “Ik krijg veel voldoening uit reacties van mijn klanten. Zo vertelde een klant me dat ze dankzij Ecobello een halve dag per week aan tijd wint. Die 'gewonnen' tijd spendeert ze met haar mama. Dat maakt mijn enthousiasme voor wat ik doe zo groot: mensen voelen echt het verschil. Dat geeft mij energie om verder te gaan met Ecobello. Het feit dat ik met mijn onderneming de droom van mijn vader realiseer, is voor mij de kers op de taart.”

Deel het verhaal van Severine

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.