De Proeverij
Onderneemt door mensen nieuwe food-concepten te laten ontdekken en hen te laten genieten, met veel aandacht voor duurzaamheid en lokale leveranciers

Als jong koppel namen Vinnie en Rebekka De Proeverij over van Guy Pirlot, die zelf de bijhorende brouwerij heeft. Beiden hebben ze een achtergrond in de horeca, waar hun passie groeide. Ze vinden het geweldig om elke dag samen te werken en maken van De Proeverij dan ook een echt totaalconcept: hier vind je food pairing, live muziek, … kortom hier kan je alle goede dingen in het leven komen proeven!

“We lazen het zoekertje van Guy om De Proeverij over te nemen in de krant en hadden een heel positief gesprek met hem”, aldus Vinnie. De stap die ze samen zetten, was zeker niet evident. Vinnie en Rebekka ontwikkelden samen een nieuwe, uitgebreide kaart en een nieuw concept. Daarbij ligt de focus op klanten laten genieten van een lekkere keuken met aandacht voor de combinatie van het eten met bier en likeur van eigen makelij.

 

We willen een totaalconcept aanbieden waar mensen kunnen genieten na een lange werkdag

Over het ondernemerschap als jong koppel, vertelt Vinnie het volgende: “Het is een andere levensstijl met een enorme impact: je moet het graag doen. Je ziet hoe het groeit en dat geeft zoveel voldoening.” Voor hen is het ook heel belangrijk om dicht bij de mensen te staan, hen goed te behandelen zodat ze kunnen genieten en ontspannen in De Proeverij. Zijn inspiratie voor de horeca haalde Vinnie bij zijn zus die ook haar carrière in de sector uitbouwde. “Als kind ging ik dan al eens mee en dat triggerde mij. Ik wou altijd al iets van mezelf waar mensen iets aan hebben. Ook hou ik enorm van de uitdaging.”, vertelt hij.

Ik wou altijd al iets van mezelf, waar mensen iets aan hebben

De zaak runnen doen Vinnie en Rebekka samen, maar daarbij kunnen ze ook rekenen op familie. Zo werkt zijn zus mee in de zaal en haar broer in de keuken. “Het is eerder een familiezaak aan het worden. Verder hebben we hier ook studenten. Voor ons is het belangrijk dat de mensen die hier werken zich goed voelen, het voordeel daarbij is dat we zelf ook jong zijn. Als ons team gelukkig is, kunnen ze dat naar de klanten toe ook overbrengen.”, zo vertelt Vinnie.

Het is belangrijk om elkaar te steunen als ondernemer en lokaal verankerd te zijn

In De Proeverij staat respect voor producten centraal. Vinnie vertelt hierover: “We werken met verse, lokale producten. Zo werken we samen met een boerderij in de buurt die kaas en melk maakt. In de zomer serveren we bijvoorbeeld moonpops: ijslolly’s van vers fuit, ook door een jong koppel gemaakt. Ook de gins worden hier gestookt en de bieren komen uiteraard van de brouwerij van Guy. Een lokale verankering en andere ondernemers steunen geeft ons veel voldoening.” Toen ze dit avontuur startten, was het voor hen dus meteen belangrijk om naar die leveranciers toe te stappen en te gaan kijken hoe ze werken. Echte dierenvrienden zijnde, ligt een goed afkomst van producten hen na aan het hart.

 

Overdag heb je een leuke brasserie en 's avonds begint iedereen te dansen

Met onze foodpairing willen we onze klanten nieuwe dingen laten ontdekken. Zo zijn we innovatief in de combinaties van onze keuken. “Ons ultieme doel is om iets te betekenen voor de maatschappij. Zo komen hier ook regelmatig oude mensen die wat eenzaam zijn en hier nieuwe vrienden maken.” Vinnie vertelt ook over de variatie in zijn job: met de live-muziek op vrijdagavonden is het ambiance, terwijl het in de week een leuke, rustige brasserie is. Die metamorfose maakt het interessant.”

 

Deel het verhaal van Vinnie

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.