Color Passport
Meer kleurgebruik en gelukkigere mensen.

Dat kleuren gelukkiger maken, lijkt logisch. Toch zijn we er zuinig op. Iets dat Thierry Lescrauwaet graag ziet veranderen. Hij bundelde 50 jaar wetenschappelijke kennis aan kleurensystemen en neuropsychologisch onderzoek samen in kleurentools voor consumenten en bedrijven. Met Color Passport spoort Thierry de consument en bedrijven aan om meer en vooral bewuster kleur te gebruiken.

Voor Thierry begon het allemaal met een unieke ontmoeting met Luc Van Renterghem. Een gepassioneerde ingenieur die unieke kleurensystemen bedacht die onze keuzes kunnen beïnvloeden. “Ik moet toegeven dat ik altijd naar kleur heb gekeken zoals iedereen. Luc heeft voor mij een wereld doen opengaan en ons hele team ondergedompeld in kleur. Het is door hem dat we begeesterd zijn geraakt door de impact die kleur heeft op ons dagelijks leven. En die impact is enorm.”

Het leuke aan wat wij doen, en dat klinkt nu melig, is dat wij mensen echt gelukkig maken.

Impact op het welzijn van de consument en werknemer is de rode draad bij Color Passport en de motivatie achter Thierry en zijn team. Juist kleurgebruik haalt de onzekerheid weg bij mensen en geeft hen energie. En dat maakt ze zelfzeker en gelukkiger.” Ook op economisch en ecologisch vlak, wil Thierry zijn stempel drukken. “Wij gaan veel rationeler om met kleur waardoor bedrijven hun aankopen en voorraden beter kunnen beheren dankzij onze kleurenoplossingen. Ook online zorgt dat voor minder leveringen heen en weer. Als je ziet wat er allemaal aan het einde van de solden overblijft en wordt vernietigd, dat is hallucinant. Economisch en ecologisch heeft dat een grote impact. En dat wij daar iets aan kunnen doen, dat is fantastisch.

Als je kijkt naar de overschotten die na de solden overblijven, dat is hallucinant. En dat wij daar iets aan kunnen doen, dat is fantastisch.

De missie van Thierry is duidelijk: meer en beter kleurgebruik. Die boodschap wil hij meegeven in scholen, van kleuterscholen tot hogere scholen en universiteiten. “We hopen dat mensen via onze tool straks op een bewustere, creatievere en juistere manier met kleur omgaan. En daarvoor willen we iedereen meekrijgen, ook de allerkleinste onder ons. We willen onze visie over het welzijn van mensen overdragen naar scholen en opleidingen. Die hebben trajecten waar we met onze kleurensystemen echt iets waardevols mee kunnen doen.”

Deel het verhaal van Thierry

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.