CMAST
innovatieve gezondheidsoplossingen

Glenn Van Dael en zijn echtgenote Nadia De Wilde zijn al sinds de lancering in 2008 de sturende krachten achter CMAST. Waar ze destijds kleinschalig begonnen, vanuit hun huiskamer, groeiden ze vandaag uit tot een wereldspeler met wel negentig werknemers wereldwijd. De reden voor deze groei vinden we in hun missie: meewerken aan de creatie en ontwikkeling van innovatieve gezondheidsoplossingen.

Het is een wending in het leven van Glenn en dat van zijn echtgenote Nadia dat de aanzet gaf tot het ondernemerschap. Toen ze bij hun eerste zwangerschap, van een tweeling, een van de kindjes verloren bij de geboorte en het andere kindje nog veel zorg nodig had, had dit een enorme impact op hun leven. Dit gaf Glenn en Nadia het gevoel te willen bijdragen aan die gezondheidszorg. Om deze droom na te streven, gooiden ze allebei hun carrière over een andere boeg. “Nadia ging voltijds verpleegkunde studeren. Ik had een breed netwerk opgebouwd in de gezondheidssector. Ik zag de nood bij veel farmabedrijven aan ondersteuning op het gebied van projectmanagement. Toen we de knoop doorhakten, hadden we dus snel ons gat in de markt gevonden.”, vertelt Glenn. Ondertussen zijn we meer dan 10 jaar actief en sinds begin 2018 maken we deel uit van The Adecco Group, waardoor we nog sneller onze internationale ambities kunnen waarmaken; en onze klanten een totaalaanbod van diensten kunnen leveren.

We connect the dots, we zijn de lijm tussen de bedrijven.

”We willen bruggen bouwen tussen bedrijven uit verschillende sectoren om samen nieuwe zaken in de gezondheidszorg te ontwikkelen”, legt Glenn de core-business van CMAST uit. Kortom, CMAST draagt bij tot de creatie en ontwikkeling van innovatieve gezondheidsoplossingen door bedrijven bij te staan in het managen van projecten en in hun onderzoeksactiviteiten. Ze geven ook advies over samenwerkingen met andere bedrijven. Hun meerwaarde zit dus in het verbinden van bedrijven uit de gezondheidszorg, zodat er betere behandelingen worden ontwikkeld voor de patiënt.

Ook voelt Glenn tegenwoordig een positieve trend in de sector, zo zetten veel bedrijven in op ziektepreventie en het vroeg vaststellen van gezondheidsproblemen. Dit toont hij aan met een voorbeeld: “Er zijn enkele revolutionaire technieken ontdekt met veel potentieel om ziektes, zoals kanker, te bestrijden. Immunotherapie bijvoorbeeld: cellen die je herprogrammeert en die kankercellen aanvallen van binnenuit.”

Ook ouderdomsziekten zoals dementie, Alzheimer, diabetes type II, ... worden een uitdaging voor de toekomst. CMAST sloot onlangs een strategisch partnership met Rejuvenate Biomed, een Belgische start-up dat het verouderingsproces onderzoekt en vervolgens geneesmiddelen wil ontwikkelen die hierop inspelen. CMAST begeleidt Rejuvenate Biomed door strategische en wetenschappelijke ondersteuning te bieden bij het uitschrijven van hun business case, het zoeken naar financieringsmogelijkheden en het connecteren met partners die de verschillende stappen in het onderzoeks -en ontwikkelingsproces uitvoeren.“Samen geven we vorm aan de toekomst van de gezondheidszorg, zo hebben we een echte impact op mensen hun leven”.

Je kan je wel afvragen hoe Glenn als ondernemer de balans in evenwicht houdt tussen werk en privé. “Mijn vrouw en drie kinderen zijn een natuurlijke rem”, verklaart hij. Zo hecht hij veel belang aan quality-time met zijn gezin, waar hij dan ook bewust tijd voor maakt. Ook erkent hij dat je hulp nodig hebt van buitenaf, zoals ouders en schoonouders die de kinderen al eens opvangen. Glenn heeft dus duidelijk een grote drive om te werken als ondernemer, maar vond daarbinnen desondanks een goede balans om tijd met zijn gezin door te brengen. Zelf zegt hij daarover: “Hoe graag je je job ook doet, je moet af en toe op de pauzeknop drukken. Dat moet ik mezelf toch regelmatig vertellen”.

Deel het verhaal van Glenn

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.