Boekhandel Grim
een kwaliteitsvol en persoonlijk aanbod boeken

Eigenzinnig met een eigentijds aanbod, dat is waar boekhandel Grim voor staat. Drie jaar geleden richtten Ed Worms en Katelijne Kevelaers Grim als tweede zelfstandige boekhandel van Hasselt op. Ze waren niet aan hun proefstuk toe, een succesvol eerste boekencafé in Leuven ging de Hasseltse zaak reeds vooraf.

Het ondernemersavontuur startte voor Ed en Katelijne zo’n 13 jaar geleden. Beiden werkten eerst in dienst als IT’er. Na een wereldreis van vier maanden besloten ze de sprong echt te wagen, voortaan zouden ze zich focussen op hun gedeelde passie: boeken. “We namen een groot risico, maar we wisten dat we onze plan wel zouden trekken moest het misgaan”, vertelt Ed.

Boeken en literatuur leven echt in Hasselt en daar willen wij graag aan bijdragen.

Na hun eerste boekencafé De Dry Coppen in Leuven, besloten ze om het horecagedeelte achter zich te laten en de focus weer volledig op de boeken te leggen. “Grim is een zelfstandige boekhandel en maakt dus geen deel uit van enig verbond of keten. Onze boekhandel heeft een eigen gezicht en het aanbod verschilt van andere boekhandels. We hebben kookboeken en kinderboeken, maar de focus die je meteen opvalt wanneer je binnenkomt, is de betere roman”, aldus Ed.

Tijdens hun zoektocht naar de geschikte locatie, viel hun oog op Hasselt. “Boeken zijn een heel belangrijk product en we merkten dat ze een beetje verdwenen waren in het straatbeeld van Hasselt. Hoe minder boeken je in het dagelijkse leven tegenkomt, hoe minder je ook gaat lezen. Meer mensen dan verwacht zijn bezig met boeken en daar willen we echt aan bijdragen.”

Ed en Katelijne bepalen welke boeken in de boekhandel komen. Door de focus op de betere roman kunnen zij instaan voor een kwaliteitsvolle selectie van boeken. “Boeken kiezen blijft onvoorspelbaar, maar op den duur ken je schrijvers, nieuwe opkomende auteurs of uitgeverijen die in lijn met ons liggen. Ze kunnen ook met een marketinggedachte geschreven zijn waarbij de inhoud pas op de tweede plaats komt te staan, deze boeken bieden dan ook niet echt een meerwaarde voor ons aanbod”, licht Ed toe.

Het persoonlijke contact met de klant staat voorop.

Goesting en zin om er weer in te vliegen, haalt Ed uit het persoonlijke contact met mensen. “ ’s Morgens kijk ik er naar uit om naar onze winkel te gaan en te zien hoe de wereld er die dag uitziet. In de boekhandel kom ik continu in contact met nieuwe mensen, ik laat hen iets nieuws kennen en zij kunnen me ook nieuwe dingen bijbrengen. Het geeft me zin om er iedere dag opnieuw in te vliegen.”

Deel het verhaal van Ed

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.

Ontdek een ander verhaal over

Ontdek alle verhalen