Aqualex
biedt bruisend water uit een design kraan aan dankzij een hecht team dat er samen voor gaat

Ondanks het feit dat kraanwater perfect drinkbaar is, sleuren mensen nog elke week flessen water hun winkelkarretje in. De geur en de smaak van kraanwater variëren en mensen hebben vaak twijfels bij de zuiverheid. Aqualex biedt een systeem aan waarmee je niet alleen gezuiverd en gekoeld kraanwater kunt drinken maar ook bruiswater en kokend water kunt maken. Alexander gelooft sterk in zijn product en de duurzame mogelijkheden ervan. Hij omringt zich met een team van enthousiaste en gedreven mensen. Dat is de sleutel tot het succes van Aqualex, zo blijkt.

 

De vaststelling dat mensen flessen water kopen wanneer er perfect drinkbaar water uit hun kraan stroomt, zette Alexander aan het denken. Hij was toen nog werkzaam in een multinational maar de ondernemersmicrobe begon te kriebelen. Hij waagde uiteindelijk de sprong toen hij een waterzuiveringssysteem ontdekte waarvan hij de mogelijkheden kon uitbreiden. Hij startte Aqualex op en al snel kwam ook Robin hier werken. Aqualex ontwikkelt, verkoopt en installeert watersystemen. Het systeem zuivert kraanwater van chloor en vuiltjes uit de leidingen. Het biedt bovendien de mogelijkheid om water te koelen, te koken en van bruis te voorzien. Intussen zijn we al 8 jaar later en draait het bedrijf op volle toeren. “Ik ben ervan overtuigd dat op termijn iedereen een Aqualex zal hebben. Tegenwoordig is zo’n systeem nog een luxeproduct in vergelijking van flessenwater. Binnen een aantal jaar, zal dat omgekeerd zijn”, aldus Alexander.

Je kunt niet groeien als je product niet verkocht, geïnstalleerd en gefactureerd wordt. Iedereen is een even belangrijke schakel in dat proces.

Voor Alexander draait het succes van Aqualex niet alleen rond het product. “Het Aqualex team is erg belangrijk. Iedere persoon hier is een belangrijke schakel in het bedrijf. De spirit die hier hangt is zoveel waard. Iedereen hier is gedreven, gemotiveerd en enthousiast over wat ze doen en het product waarmee ze bezig zijn. We koesteren dat zoveel mogelijk door te investeren in de ontwikkeling van onze mensen; door hen vrijheid te bieden in hun manier van werken en inzeg te geven in de processen van het bedrijf.”  Zo zijn de installateurs een belangrijke bron van informatie over zowel het product als de klant. Zij beslissen mee welke producten aanpassingen nodig hebben en welke best uit het gamma verdwijnen. “Iedereen moet kunnen groeien in zijn of haar werkdomein. Als je dagelijks met facturatie bezig bent, dan ben jij de beste persoon om advies te geven over wat vlotter kan gaan op dat gebied”, vindt Alexander.

Ik vind het erg belangrijk dat mijn mensen fier zijn op hun werk en dat ze erin kunnen groeien. Zo creëer je als ondernemer een werkplek waar mensen zich thuis voelen.

Die betrokkenheid en spirit zwengelen ook de werknemers zelf aan. Zo richtten zij een WhatsApp groep op waarin elke installatie wordt gepost met een foto van het product samen met de klant en de installateur. Bij elke installatie, wordt het volledige team op de hoogte gebracht en kunnen ze samen die belangrijke milestone vieren. “Die dynamiek tussen onze mensen is een belangrijk deel van onze groei. Zij komen met ideeën voor nieuwe producten, diensten en zelfs voor activiteiten om samen te doen. Dat toont hun betrokkenheid en hun gedrevenheid in hun job. Daar ben ik fier op!.”

 

Deel het verhaal van Alexander

Andere verhalen uit de buurt

De ondernemers in je stad of gemeente hebben vaak een grotere impact op hun omgeving dan je zou denken. Ontdek hier de verhalen achter de ondernemingen in jouw buurt.